15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Neverjetno – nemška restavracija prepovedala vstop otrokom, češ da se ne znajo obnašati, medtem ko so psi dobrodošli

Nemška restavracija na otoku Rügen v Baltskem morju po 17. uri ne dovoli več vstopa gostom, mlajšim od 14 let, ker se po njihovem mnenju ne znajo obnašati. S tem želijo zagotoviti odraslim mir pri večernem obedu. Poteza Babičine kuhinje, kot se v prevodu imenuje restavracija, je že naletela na številne kritike, a tudi podporo, pišejo nemški mediji.

 

Vodja restavracije je prepričan, da morajo gostje imeti mir pri obedu. Otroci so namreč stalno motili goste, pomagali pa niso niti pobarvanke za otroke niti opozorilni znaki za starše. Po njegovem mnenju so sicer bolj kot otroci težavni starši, ki pomanjkljivo vzgajajo svoje potomce.

Na družabnih omrežjih je gastronom prejel precej graje, a tudi pohval. Nekaterim se zdi ukrep primeren, drugi ga obtožujejo, da sovraži otroke.

Vodja restavracije je pojasnil, da njegova odločitev ni zlonamerna. Restavracija se želi le osredotočiti na mir in užitek, ne da je ob enem še avanturistično otroško igrišče.

Če je otrokom po 17. uri vstop v restavracijo prepovedan, so psi dobrodošli ves dan. Zanje imajo pripravljen celo poseben jedilni list.

Zadnje novice

Sorodne vsebine