10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Nenavadno: režimski časopis Večer vabi na vlogersko predstavo z mladim župnikom

Čeprav so slovenski režimski časopisi vse prej kot naklonjeni katoliški Cerkvi, pa tu in tam naredijo tudi kakšno izjemo. Sploh če se je pojavi kakšen mlad duhovnik, ki je talentiran za t. i. šov-biznis.

 

Morda je takšen primer tudi Martin Golob, ki deluje kot župnik v Srednji vasi v Bohinju in se je tako rekoč pojavil »iz čistega zraka« v medijih kot t. i. vloger. Kar pomeni, da kombinira pisanje bloga z viralnimi videoposnetki, zaradi česar je postal najbolj popularen duhovnik v Sloveniji, ki se v prostem času rad ukvarja tudi s traktorji.

Nič nenavadnega torej, da je popularnost ponudila tudi priložnost za vstop v svet šovbiznisa. Spletni portal Eventim je tako že ponudil možnost nakupa vstopnic za dogodek v mariborski minoritski cerkvi, ki pravzaprav že od časa jožefinskih reform ne služi več prvotnemu namenu, sedaj v njej gostuje mariborsko lutkovno gledališče. Kot je razvidno iz objave dogodka (TUKAJ), bo mladi gorenjski župnik štajerski publiki spregovoril o toplini praznikov. Organizator pa je, zanimivo, časopisna hiša Večer.

Morda je ob tem zanimivo, kam vse segajo sorodstvene povezave mladega duhovnika, ki ga je zaradi preseženih stereotipov o duhovnikih sekularizirani svet šovbiznisa zelo hitro posvojil, saj se je pojavil tudi za radijskim mikrofonom pri Denisu Avdiću. Njegov stric je sicer ljubljanski pomožni škof in generalni vikar Franc Šuštar, viri pravijo, da je med njegovimi strici še en duhovnik in sicer Lojze Golob, do nedavnega župnik župnije Dobrova pri Ljubljani. Med njegovimi sorodnicami pa je, kot pravijo naši viri, tudi aktualna poslanka NSi Tadeja Šuštar, ki prihaja iz Homca pri Kamniku. Martin Golob je sicer imel novo mašo leta 2013 v Šmartnem pri Litiji, do prihoda v Srednjo vas je deloval kot kaplan na Vrhniki.

No, že res, da ima posvetno okolje zelo rado duhovnike, ki ne ustrezajo stereotipom o duhovnikih – a vsekakor ima zelo rad takšne, ki so politično korektni. Sicer ga režimski Večer verjetno ne bi povabil…

Zadnje novice

Sorodne vsebine