14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Nemcem se očitno meša: nesrečno zaljubljeni Nemec z viličarjem naredil 75.000 evrov škode, Nemka pa poškodovala devet avtomobilov

Dvajsetletni Nemec se je z viličarjem podal na uničevalni pohod v mestu Waldachtal v jugozahodni nemški deželi Baden-Württemberg. O svojem načrtu je sicer prej obvestil policijo, a je vseeno naredil za okoli 75.000 evrov škode, preden so ga ustavili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Predstavniki policije so povedali, da je bila povod za vožnjo z viličarjem najverjetneje propadla ljubezenska zgodba.

Mladi Nemec je sicer že v torek v zgodnjih jutranjih urah poklical policijo in jih o svoji nameri obvestil, nato pa plan uresničil. Med pet kilometrov dolgim pohodom se je s teleskopskim viličarjem zaletel v pet parkiranih vozil, ogrado, skedenj, zidove in cestne svetilke.

Zaradi velikosti viličarja ga policija sploh ni uspela ustaviti. Po približno uri uničevalne vožnje pa se je 20-letnik ustavil sam, policija pa ga je lahko brez upiranja aretirala.

Po poročanju policije je ustvaril za 75.000 evrov škode. Kako je do viličarja sploh prišel, še ni znano.

Za 75-letno Nemko in lastnike avtomobilov na nekem parkirišču v Magdeburgu je bil ta ponedeljek še posebej naporen. Kot je poročal nemški časnik Frakfurter Allgemeine, je gospa namreč pri parkiranju poškodovala kar devet avtomobilov in to potem, ko je svoj avto že parkirala, a postrani. Povsem je obtolkla tudi lastno vozilo.

Pri prvem poskusu, da popravi položaj avtomobila, je poškodovala dva avtomobila. Ko je nato vzvratno zapeljala iz parkirnega prostora, je poškodovala tretjega, je časopis povzel sporočilo policije.

Nato pa so se dogodki le še stopnjevali. Po prvih trkih, se ji je “očitno” zaklenil volan in ko je znova vozila naprej, se je zaletela v četrti avto in oplazila še dva.

Nato pa se je zaradi zaklenjenega volana vozila le še v krogih, pri čemer je trčila v še dva avtomobila, enega od njiju pa potisnila v še nek drugi avto.

Po navedbah policije se gospa po neljubih dogodkih ni mogla spomniti, kako se je vse skupaj odvilo, škode naj bi bilo pa za okoli 50.000 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine