27.8 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Nedžad Grabus se konec junija poslavlja s položaja muftija, ga bo nasledil Nevzet Porić?

Piše: C. R.

Mufti Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Nedžad Grabus se s 30. junijem poslavlja s položaja muftija oz. predsednika Mešihata. To je sporočil prisotnim na nedeljskem zboru islamske skupnosti in se jim zahvalil za sodelovanje in bratsko podporo. Upa, da bo do omenjenega datuma že končan tudi celoten postopek izvolitve novega vodstva skupnosti, poroča STA.

Grabus je funkcijo muftija prevzel leta 2006 in po 15 letih je ponosen na opravljeno delo, zlasti na dokončanje projekta Muslimanskega kulturnega centra. Zahvalil se je vsem, ki so podprli projekt, tako iz vrst verskih somišljenikov po svetu kot “odgovornih oseb iz občinske in državne administracije”. Izpostavil je, da so monumentalen objekt omenjenega centra prepoznale tudi strokovne komisije in laična javnost v Sloveniji in svetu.

Mufti je sicer med poudarki delovanja skupnosti v minulem letu še izpostavil, da so kljub pandemije covida-19 opravili vse obveznosti do subjektov, s katerimi sodelujejo. “Nismo nikomur dolžni in to je rezultat, ki je na koncu za nas najbolj pomemben,” so muftijeve besede povzeli v objavi na spletni strani islamske skupnosti.

V nagovoru je mufti opozoril še na spremembe v družbenem ozračju, ki so tudi posledica pandemije. Zato se je zavzel za resno in odgovorno delo, pozornost pa po njegovih besedah velja nameniti tudi objavam na družbenih omrežjih, v pridigah in javnem govoru o temah, ki vplivajo na položaj skupnosti.

Grabus je sicer znan tudi po nekaterih dvoumnih izjavah, ki so v preteklosti dvigovale prah. Sedaj ugibajo, ali ga bo na funkciji morda nasledil Nevzet Porić, ki je pred leti javno žugal vsem tistim, ki so ovirali gradnjo islamskega verskega centra v Ljubljani, sicer pa je politični sopotnik ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Zadnje novice

Sorodne vsebine