2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ne Paul McCartney – Andrew Lloyd Webber je najbogatejši glasbenik v Veliki Britaniji

Velikan Broadwayja Andrew Lloyd Webber je preskočil legendarnega Beatlesa Paula McCartneyja in postal najbogatejši britanski glasbenik. Njegovo premoženje po oceni seznama najbogatejših ljudi, ki ga objavlja časnik Sunday Times, znaša 820 milijonov funtov oziroma 953 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Avtorja muzikalov, kot so Mačke, Fantom iz opere in Evita, je časnik New York Times opredelil za “komercialno najbolj uspešnega skladatelja v zgodovini”.

Premoženje McCartneyja in njegove žene Nancy Shevell se je zmanjšalo za približno 70 milijonov funtov na 750 milijonov funtov, na tretjem mestu pa je irski bend U2 s 583 milijoni funtov.

Na četrtem mestu na seznamu je pevec in tekstopisec Elton John s 320 milijoni funtov, peto in šesto mesto pa po poročanju AFP zasedata člana skupine Rolling Stones Mick Jagger in Keith Richards.

Med mlajšimi glasbeniki je najbogatejši trenutno priljubljeni Ed Sheeran, ki polni stadione po svetu. V zadnjem letu je podvojil svoje premoženje na 160 milijonov funtov in s tem prehitel soul pevko Adele. Novinec na seznamu prvih desetih najbogatejših glasbenikov mlajše generacije pa je Stormzy, čigar premoženje je ocenjeno na 16 milijonov funtov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine