7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Namesto Eurosonga 16. maja zvečer alternativna Evrovizija, skladbe pa ne bodo tekmovale med seboj

Zaradi pandemije koronavirusa bo RTV Slovenija 16. maja namesto velikega finala 65. tekmovanja za Pesem Evrovizije iz Hilversuma prenašala posebno oddajo Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luči! Uro prej bo na sporedu oddaja Pesem Evrovizije: Najboljših 25, kjer bodo razglasili rezultate glasovanja za najljubšo slovensko evrovizijsko pesem.

 

Posebno oddajo Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luči! bo v soboto, 16. maja, ob 21. uri prenašalo 46 nacionalnih televizij. Z evrovizijskim šovom se bodo poklonili vsem skladbam iz 41 držav, ki bi se morale predstaviti na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, netekmovalni šov pa bo potekal tudi v duhu povezovanja stare celine, so v sporočilu za javnost napisali na spletnem portalu RTV Slovenija.

Večer bodo povezovali Chantal Janzen, Edsilia Rombley in Jan Smit, nizozemski voditelji, ki bi morali voditi izbor Pesem Evrovizije 2020. Oddaja bo trajala približno dve uri.

Uro prej, ob 20. uri, pa bo na sporedu RTV Slovenija oddaja domače produkcije – Pesem Evrovizije: Najboljših 25, ki jo bo vodil Nejc Šmit, sodelovali pa bodo tudi zmagovalka EME 2020 Ana Soklič ter Andrej Hofer, Lea Sirk, zalagasper, Raiven, Alenka Godec, Lorella Flego, Bernarda Žarn, Maja Keuc, Bojan Cvijetićanin, Rok Ahačevčič (skupina Lumberjack) in Cole Moretti (1x Band).

V obdobju med 27. aprilom in 2. majem je namreč na portalu rtvslo.si ter na družbenih omrežjih Facebook in Instagram potekalo spletno glasovanje za najljubšo slovensko evrovizijsko pesem. Na seznamu je bilo 25 skladb, ki so vse od samostojnosti države zastopale RTV Slovenija na evrovizijskih odrih. Oddanih je bilo več kot 30.000 glasov, rezultati pa bodo razkriti v oddaji.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine