15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Najstniški lezbijki, ki je dejala, da je »islam drek«, grozijo muslimani, hrbet so ji obrnile tudi LGBT+ in feministične skupine

Mila je najstniška lezbijka. Znašla se je v preiskavi zaradi »sovražnega govora«, hkrati jo varuje policija, ker ji grozijo. Najbolj šokantno pa je, da so se ji odpovedala LGBT+ in feministične skupine. Kaj je storilo mlado dekle?

Da je lezbijka, 16-letna Mila ni skrivala. Bila je zelo aktivna v dijaških LBGT+ in feminističnih skupinah, bila je priljubljena. Dokler ni naredila »usodne napake«. Dejala je, da ne mara islama.

Po poročanju francoske revije Marianne je Mila pred dnevi prek svojega Instagram profila klepetala s svojimi sledilci. Nek fant jo je začel osvajati, pa mu je jasno povedala, da je lezbijka in da jo moški ne zanimajo.

Potem se je nanjo vsulo, da je »francoska kurba« in »umazana prasica«, muslimani pa so ji sporočili, da jo bo »Alah cvrl v peklu«. Mila je izgubila potrpljenje in muslimanom razložila, da sovraži njihovo vero. In še: »Koran vsebuje samo sovraštvo, islam je drek. To si mislim, prekleto.«

Proti njej se je na družbenih omrežjih sprožila prava gonja, muslimani ji grozijo, strah jo je nazaj v šolo. Ko je iskala pomoč pri LGBT+ skupinah, so ji tam dejali, da bi lahko »pokazala malo odprtosti duha«, tudi feministične skupine jo niso zaščitile.

Zadnje novice

Sorodne vsebine