14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Najljubša kava Slovencev praznuje Abrahama

Na današnji dan, pred 50 leti,  8. maja 1970 je nastala kava Barcaffè. V vseh teh letih si je na trgu prednost izborila s kakovostjo in popolno predanostjo sodelavcev, ki so verjeli v njen uspeh. Prvi izdelek blagovne znamke je bila sveže mleta in pražena kava pakirana v vrečke po 100g, ki jo vsi dobro poznamo in v veliki večini uporabljamo še danes, je zapisano v sporočilu za javnost.

Kaj imamo še skupnega s prednamci izpred 50 let? Eno zagotovo. Kavo Barcaffè, ki nas opominja, da življenje sestavljajo preprosti trenutki ob skodelici skrbno izbrane mešanice kavnih zrn, ki pričarajo nezamenljiv okus tega najbolj priljubljenega napitka. Tako je, Barcaffè je z nami že pol stoletja. Pila sta jo je že vaša babica in dedek, teta, pije jo soseda iz tretjega nadstropja in sodelavec iz oddelka financ. Barcaffè je v Sloveniji postal sinonim za kavo. Dobro kavo, ki polepša dan.

Pol stoletja izbranih okusov

Barcaffèjevi strokovnjaki že vseh 50 let izbirajo le najboljša zrna kave neposredno pri pridelovalcih, jih pražijo z ljubeznijo in predanostjo, zato vsebina tiste rožnate vrečke vedno razvaja naše čute. Prvo 100-gramsko pakiranje iz portoroške pražarne je bilo sicer rdeče, a ga je kasneje zamenjala kultna rožnata barva, ki se je usedla v srca Slovencev in tudi kavoljubov širom regije.

Danes družino Barcaffè sestavlja pestra izbira raznovrstnih kavnih mešanic, arom in napitkov, ki nam lepšajo jutra in popoldneve, od klasike v rožnati vrečki, bio mešanice, single origin kave, Black’n’Easy turške kave do instant napitkov za posebno kremasta doživetja. Za vsak okus, za vsako generacijo, za vsak trenutek dneva se najde svoja. Barcaffè ne razočara. Tudi za letošnjega Abrahama bo tako.

Zadnje novice

Sorodne vsebine