18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Nacionalna RTVS je leglo teoretikov zarot in kadrov s totalitarnimi pogledi

Najprej so zrežirali izgrede, da bodo lahko dvignili kazni in izvajali represijo,” je na Facebook zapisala Irena Kumer, “še pred tem pa kupili opremo za policijo: paralizatorje, vodni top; Janša je vse skrbno načrtoval že od pomladi, ko se je vse skupaj začelo. Pravzaprav je to njegova želja in namen že ves čas.” Tako je Kumerjeva opisala pretkani načrt zloveščega “masterminda” Janeza Janše, ki je v prostem času tudi predsednik vlade ter se trenutno bori predvsem z epidemijo in blaženjem njenih posledic. 

In rezultat? Novo zastraševanje, nove grožnje. Samo še izredno stanje razglasi, kar je tudi cilj,” je preroško napovedala Irena Kumer, ki je zaposlena na RTV Slovenija. V nadaljevanju je podrobno razložila načrt premiera Janeza Janše: “Še prej pa mora zagotoviti, da se sproži 37. a člen in s tem možnost posredovanja vojske. Če se to zgodi, je to konec. Konec svobode in pot v suženjstvo, odvisnost od bank. A bomo to res dopustili? A bomo to zapustili našim otrokom, unukom,” je vprašala. Zanimivo, že od prej je znano, da imajo na nacionalni televiziji “ureme” in “ulado”, nekaj novega pa je, da imajo očitno tudi “unuke”. Kakorkoli, svoj zapis je Kumerjeva sklenila s pozivom: “Zadnji čas je, da se poenotimo, združimo in odločno rečemo vladi ne!

Generalni sekretar v Generalnem sekretariatu Vlade RS dr. Božo Predalič je prijazno opomnil in informiral Kumerjevo, da nakup vodnega topa niti ni bilo Janševo maslo, čeprav je ona to gesto prikazala kot del njegovega premišljenega načrta. “Tovarišica očitno niti tega ne ve (ali pa noče vedeti), da je vodni top kupila Katarina Kresal,” ji je sporočil prek Twitterja.  “In potem trdijo, da so politično nepristranski,” je še pripomnil. Kritiki se je pridružil tudi novinar Vinko Vasle, ki je dodal, da tako grobe laži, preko nekaterih zaposlenih, širi RTV Slovenija. No, za vodni top se je potem izkazalo, da ga sicer ni kupila Kresalova, čeprav ga je res nameravala, a ji je to namero preprečil začetek gospodarske krize. Nakup specialnega vozila so potem realizirali v letu 2017, ko je bila v vladi Mira Cerarja ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Kakorkoli obrnemo, vodnega topa Janša pač ni imel v načrtu, čeprav bi bilo za zgodbo Kumerjeve to prikladno.
 
 
Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine