7.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na naslovnici ženske revije Cosmopolitan po 35 letih spet moški – tokrat HIV-pozitiven

Pri britanski izdaji vodilne mednarodne revije za ženske Cosmopolitan so poskrbeli, da se bo o njihovi aktualni izdaji  govorilo še kar nekaj časa. Na naslovnici se je namreč prvič po 35 letih pojavil moški. Ne ne gre za kakšnega znanega hollywoodskega zvezdnika, ampak za zvezdnika resničnostnega šova Netflix “Queer Eye” Jonathana Van Nessa, ki je glede svojega spola zatrdil, da je z leti prišel do spoznanja, da je “spolno neskladen”.

Jonathan sicer ni prvi moški v zgodovini, ki se je pojavil na naslovnici Cosmopolitana, pred njim jo je namreč leta 1984 krasil angleški kantavtor Boy George. Vsekakor pa gre za prvega moškega na naslovnici legendarne ženske revije, ki je HIV-pozitiven.

Prikazali bodo več oblik lepote

“Hvala britanski izdaji Cosmopolitana, da se je odločila, da bo mladim pripadnikom LGBTQ+ skupnosti pokazala več oblik lepote,” je v navdušenju zapisal Jonathan na Instagramu in Twitterju, pri čemer je delil fotografijo najnovejše naslovnice, ki je s četrtkom prišla na prodajne police.

Slavni frizer, ki se opredeljuje kot odprta nebinarna oseba, je v intervjuju povedal, da mu ta trenutek pomeni ogromno. “Odraščal sem z ljubeznijo do revij, branja zgodbic in gledanja čudovitih fotografij. Prav tako sem odraščal tudi v času, ko je HIV predstavljal ogromno stigmo, namreč, ko je nekdo priznal, da je HIV pozitiven, se je razširil strah med ljudmi.” Izdal je, da ko so ga vprašali, če bi krasil naslovnico, se mu je to zadele večje, kot vse, kar si je kdaj zamišljal, ko je pričenjal s kariero.

Več o tem TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine