8.2 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Na Melodijah morja in sonca 14 novih poletnih pesmi

Portoroški avditorij bo drevi gostil že 38. izvedbo festivala Melodije morja in sonca (MMS). Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij. Skladbam bo mogoče prisluhniti tudi v neposrednem radijskem in televizijskem prenosu. Spremljevalni program bo letos posvečen “očetu” MMS Bertiju Rodošku.

 

V tekmovalnem sporedu bodo nastopili Steffy, Bogdan, The Plut Family, skupina Proteus, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Manca Špik, Lea Sirk, Irena Vrčkovnik in Mjav, Klapa Semikanta, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari. Nastopajoče bo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puricha, prireditev pa bosta povezovali televizijski voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn.

V okviru spremljevalnega programa bodo nastopili Oto Pestner, ki je na festivalu slavil štirikrat, gledališki igralec Primož Forte, lanskoletni zmagovalec MMS Isaac Palma in Klemen Orter, ki je na festivalu leta 2016 prejel kar tri strokovne nagrade, napovedujejo na Radioteleviziji Slovenija (RTVS).

Na letošnjem festivalu, ki nastaja v sodelovanju RTVS, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo izvajalci potegovali za veliko nagrado MMS 2018 ter nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo in nagrado Danila Kocjančiča za najboljšega debitanta oz. avtorja.

Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela najvišje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.

Zadnje novice

Sorodne vsebine