15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Na festivalu Slovenska polka in valček slavili Vera & Originali ter Vražji muzikanti

Na 23. festivalu Slovenska polka in valček je v Poletnem gledališču Studenec v petek nastopilo 12 ansamblov, ki so predstavili šest polk in šest valčkov. Nagrado za najboljšo polko je prejela skladba Srčen – trčen ansambla Vera & Originali. Nagrado za najboljši valček je prejela viža Misel nate ne zaspi ansambla Vražji muzikanti.

Festival Slovenska polka in valček v organizaciji RTV Slovenija je med glasbeniki eden najbolj priljubljenih festivalov narodno-zabavne glasbe. Letos so se na RTV Slovenija odločili za predizbore v okviru oddaje Slovenski pozdrav, v sistem odločanja in izbire pa so vključili tri nacionalne radijske programe in osem lokalnih oz. regionalnih postaj.

V ritmih polke so svoje tekmovalne pesmi predstavili S.O.S. kvintet (Lepo mi je s tabo), Ansambel Opoj (Naša glasba), CIK – CAK kvintet (Daj, no, daj), Vera & Originali (Srčen – trčen), Topliška pomlad (Taksi) in Ansambel Petka (Vse bi storil, sinko moj), tekmovalne valčke pa so predstavili Ansambel Petan (Stari hrast), Ansambel Zeme (Sreča najine ljubezni), Raubarji (Bel pajčolan), Ansambel Vikend (Osvajam te), Vražji muzikanti (Misel nate ne zaspi) ter Ansambel Roka Žlindre in Amabile (Veliko je želja), so sporočili z RTV Slovenija.

Spremljevalni festivalski program je bil posvečen bogatemu glasbenemu opusu Ivana Sivca, ki je maja praznoval 70. rojstni dan. Z dvema venčkoma pesmi, za katere je verze prispeval Sivec, so se mu poklonili vsi sodelujoči ansambli. Gostitelja festivala sta bila voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine