15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Na družabnih omrežjih številni izrazi žalovanja ob smrti Oliverja Dragojevića

Spletna družabna omrežja so zapolnili izrazi žalovanja ob smrti legendarnega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića. Njegovi oboževalci, prijatelji in glasbeni kolegi se strinjajo, da je pustil velik pečat.

“Eden in edini, prava legenda,” je na Dragojevićevem Instagram profilu, ki so ga med drugim preplavile fotografije s koncertov, zapisal eden od njegovih poslušalcev. Številni so ga označili za velikana hrvaške glasbe.

Kot so zapisali njegovi oboževalci, so jih Dragojevićeve pesmi spremljale v različnih življenjskih trenutkih, ob njih so se veselili, jokali, prebolevali in rasli, za kar so mu danes, ko se je poslovil, zelo hvaležni.

In verzi iz njegovih pesmi spremljajo tudi izraze sožalja. “Počivaj v miru, naš lepi angel,” je zapisala ena od oboževalk v povezavi z njegovo skladbo Moj lipi andjele. Mnogi pa so spomnili na njegove besede: Zdaj adijo in kdo ve kje in kdo ve kdaj …

Od “morskega volka” in “morske veličine” so se poslovili tudi nekateri prijatelji.

Novico so z zapisi pospremili tudi mnogi mediji in novinarji, tudi slovenski radijski glasbeni urednik Andrej Karoli.

Oglasili so se nekateri hrvaški in slovenski politiki. Tako je denimo Davor Bernardić zapisal, da je Dragojević vsem nam simbol pesmi, morja in Dalmacije, zanj pa predstavlja tudi prijatelja, ki mu je po zvočnikih delal družbo ter ga vodil skozi ljubezni in sanje.

Oliver Dragojević je v starosti 71 let umrl davi ob 5. uri zjutraj v splitski bolnišnici, leto dni potem, ko so ugotovili da ima pljučnega raka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine