-2.1 C
Ljubljana
torek, 25 januarja, 2022

Mravljišče: Ustavni sodniki ne morejo verjeti svojim ušesom! »Nika Kovač nas je popolnoma deklasirala!«

Piše: Mravljišče.si

Po včerajšnji zelo dobro obiskani tiskovni konferenci razvpite direktorice Zavoda 8. marec Nike Kovač je završalo na ustavnem sodišču, saj jih je mlada civilnodružbena voditeljica spravila v veliko zadrego.

Napovedala je namreč razveljavitev vseh menda škodljivih zakonov, sprejetih v času Janševe vlade, kar naj bi se zgodilo takoj po volitvah. S tem naj bi potrdila dokaj kritične besede dr. Andraža Terška, pravnega teoretika in filozofa, da Ustavno sodišče RS še vedno deluje veliko prepočasi in bi lahko veliko hitreje razveljavljalo pravne akte, sprejete v času po 13. marcu 2020. Ustavni sodniki se zato zaradi napovedi Nike Kovač čutijo precej osramočeni, češ takole nas je ena mlada frajla deklasirala, kar ni uspelo deveterici ustavnih sodnikov, bo uspelo njej.

Seveda se vrstijo tudi ugibanja, od kod Niki Kovač takšen pogum in samozavest. Po nekaterih podatkih naj bi ji Milan Kučan tik pred svojim odhodom v Dražgoše poslal elektronsko sporočilo, v katerem so že navedeni volilni rezultati z dne 24. aprila 2022. Glede na to, da naj bi »zdrave sile« dobile ustavno večino, lahko torej Kovačeva brez težav vnaprej napove, da se bo Slovenija po tem datumu začela vračati v normalnost, tako kot preko svojih oglasnih sporočil napoveduje tudi SAB. Kučan pa naj bi ji svetoval, naj to pove na nekoliko bolj umirjen način kot pa poslanec SAB Marko Bandelli, ki ima velike težnje po eksterminaciji razrednih sovražnikov. »Sicer bo videti, kot da imam zelo velik vpliv,« je Kučan prišepnil Niki.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine