-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Mravljišče: Tako kot Zofija so leta 1991 bili napadeni s strani slovenske vlade Marković in generali 1991

Piše: mravljišče.si

Uredništvo Mravljišča je našlo zaupno novinarsko poročilo, ki govori o tem, kako grdo se je Demosova osamosvojitvena vlada obnašala leta 1991 do svojih gostov iz Beograda, ki so z dobrimi nameni prihajali na obiske v Ljubljano.

Kot navaja poročilo, naj bi se do predsednika jugoslovanske vlade Anteja Markovića predstavniki slovenske vlade obnašali skrajno arogantno. Imeli so ga za nekakšnega cucka, ki ga lahko naženejo v kot. »A tako bi se mi osamosvajali? Da bomo skregani s celo Jugoslavijo in še celo Evropo?« se je tedaj pridušal predsednik demoliberalcev Jožef Školč.

»Če bomo naše legitimne predstavnike oblasti v Beogradu prikazovali kot zveri, to ne bo dobro za nas in za naš ugled. Navsezadnje nam nočejo nič slabega. Problem je v vladi, ki si rezultate plebiscita razlaga kot legitimizacijo odcepitve, kar pa nima ničesar opraviti z realnostjo. Predvsem pa me skrbijo manire predstavnikov vlade in vladajočih strank, ker če nas bo armada napadla, bo to predvsem zaradi dolgega jezika in arogance vlade,« je pojasnil predsednik SDP Ciril Ribičič.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine