-0.2 C
Ljubljana
torek, 30 novembra, 2021

Mravljišče razkriva, kako se sindikati pripravljajo na volitve

Piše: Mravljišče.si

Kot kaže, se bodo praktično vsi slovenski sindikati povezali v sindikalno alianso, ki za prihodnje leto pripravlja zelo konkreten program razrednega boja skrbi za blaginjo Slovenk in Slovencev.

Uredništvu Mravljišča je uspelo izvedeti, da se bodo najprej povezali Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, SVIZ in ostali sindikati javnega sektorja, še zlasti pa Mlekužev policijski sindikat. Omenjena sindikalna aliansa uradno ne bo nastopila na volitvah, saj meni, da je to naloga strank. Vseeno pa bo vsaj nekaj vidnih članov sindikatov nastopilo na volitvah. Tako naj bi se Branimir Štrukelj pridružil svojim sotrudnikom v stranki Levica, medtem ko bo Lidija Jerkič poskusila priti v parlamentarne klopi preko liste SD, češ saj je tudi njen predhodnik Dušan Semolič nekoč sedel v parlamentarnih klopeh. Od njega je povzela tudi svoj volilni program, ki se glasi: »Vreme je z nami, bogovi so z nami, le vlada ne ve, kam in kako.«

Aliansa naj bi sicer izdelala program v dveh verzijah. Plan A je predviden za izvajanje v primeru, če bodo na volitvah zmagale »zdrave sile«. V tem primeru bo po mnenju sindikalnih vodij socialni dialog tekel normalno in ga bo treba le minimalno popravljati. »Za nas bo to pomenilo bistveno manj stroškov, saj tudi protestnih shodov ne bo treba organizirati. Zato bomo več energije in denarja vlagali v druženja ob sindikalnem golažu. Računamo na dobro voljo nove vlade, da bo takoj ukinila obveznost pogoja PCT in obveznost nošenja mask. V sindikatih smo namreč imuni na covid19,« je za naš portal povedal Branimir Štrukelj. Slednji računa tudi na pomoč svojega nekdanjega tasta in dedka njegovega sina, namreč Milana Kučana.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine