11.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Mravljišče poroča: Sončeva nevihta kriva, da je Matjaž Nemec zadnje dni zelo aktiven

 

Piše: Mravljišče.si

Marsikoga preseneča, da je slovenski evroposlanec iz vrst SD Matjaž Nemec, ki je na tej funkciji po izvolitvi Golobove vlade nasledil Tanjo Fajon, sedaj zunanjo ministrico in svojo staro-novo strankarsko šefico, zadnje dni tako aktiven in predvsem glasen. 

Naj še enkrat spomnimo: Matjaž Nemec je želel doseči, da bi evropski parlament v Bruslju s parlamentarnega kanala umaknil Nova24tv, kar se ni zgodilo. Nato pa je poskušal od Avstrijcev doseči, naj umaknejo kontrolo na meji s Slovenijo (kljub močnemu pritisku migrantov, ki preko Slovenije želijo na zahod Evrope). Ob vsem tem aktivizmu Matjaža Nemca so se številni čudili, češ kako je lahko kar naenkrat tako aktiven, saj po njegovem odhodu v Bruselj ni bilo slišati nič o njem. Vse do tega tedna.

Vendar pa smo prav v teh dneh tudi dobili odgovor na to vprašanje. Ponudile so ga kar Slovenske novice (in še nekateri drugi mediji), ki opozarjajo na Sončevo nevihto. Vesoljska agencija NASA je namreč včeraj izdala opozorilo, da prihaja sončna nevihta, ki lahko povzroči težave v telekomunikacijah. Delci, ki so se sprostili v velikem sončnem izbruhu pretekli konec tedna, bodo namreč v teh dneh dosegli Zemljo. No, očitno so jo že, saj se to zelo pozna v delovanju Matjaža Nemca.

Berite naprej TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine