12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

(MRAVLJIŠČE POROČA) Premier Golob žanje pohvale iz vsega sveta, saj bo s prav posebnim ukrepom zmanjšal stroške energentov

Piše: Mravljisce.si

Predsednik slovenske vlade Robert Golob postaja vedno bolj popularen tudi v mednarodni politiki. Potem ko je njegova vlada sprejela prve ukrepe proti draginji na področju energentov, je ta predlog danes dopoldne javno pokomentirala tudi predsednica Evropske komisije Ursula von den Leyen: “To je čudež!”

Novica o tem, da slovenska vlada pripravlja zelo inovativne ukrepe na področju preprečevanja dvigovanja cen, se je danes popoldne po našem času razširila tudi v Washington, kjer ugotavljajo, da bodo morali zaradi močnega ruskega odpora ter bratenja Vladimirja Putina s Kitajci tudi sami uvesti ukrepe za brzdanje cen doma. Po naših podatkih sta se po telefonu že pogovarjala tudi predsednik ZDA Joe Biden in slovenski minister za delo, družino in socialne zadeve Luka Mesec. Uradno naj bi govorila o socialnih ukrepih, s katerimi naj bi ZDA in Evropska unija skupaj nastopili v boju proti višanju cen, neuradno pa naj bi večino petminutnega pogovora namenila “črticam” – tako trdijo naši viri iz Mesečevega kabineta. Biden naj bi našega ministra celo nazival z “My Moon”.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine