17.9 C
Ljubljana
torek, 24 maja, 2022

Mravljišče poroča: Alenka Bratušek razkrila: “Nove nadstropne vlake je za Slovenijo načrtoval že Tito, pripeljala pa sem jih jaz!”

Piše: Mravljišče.si

Marsikdo je nedavno na facebooku opazil zelo zanimivo objavo predsednice SAB in nekdanje premierke Alenke Bratušek v povezavi z novimi nadstropnimi vlaki Stadler Kiss, ki so ravnokar začeli obratovati v Sloveniji. 

Objava namreč namiguje na zasluge za to, da so novi vlaki sploh prišli v našo državo in da se bomo tudi v Sloveniji prevažali s potniškimi garniturami, ki jih že dolgo poznajo v zahodni Evropi.

foto: facebook / posnetek zaslona

Kakor je razvidno iz objave, so bili nadstropni vlaki, tako kot tudi klasične potniške garniture Stadler Flirt (na električni in dizel pogon), naročeni v času prejšnje, torej Šarčeve vlade, kjer je bila Bratuškova ministrica za infrastrukturo. Ena od dveh fotografij tudi prikazuje Bratuškovo, ki se sprehaja v notranjosti nove garniture še v času, ko so bili sedeži še “konzervirani” oz. prevlečeni z embalažo. Kar pa je nekoliko nenavadno: prvi vlak Stadler (model Flirt) je namreč v Slovenijo prispel 12. marca 2020, kar je bilo že mesec in pol po tistem, ko je Marjan Šarec vrgel puško v koruzo. Seveda so bili vlaki naročeni že prej, šlo pa je za prvo takšno investicijo Slovenskih železnic po dvajsetih (!) letih.

Sedaj se postavlja vprašanje, kako je Bratuškovi uspelo dobiti toliko različnih terminov za fotografiranje v notranjosti nove garniture.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine