14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Mravljišče: Evropsko matematično združenje (EMS) očarano nad SAB in njenim vidnim članom Jernejem Pavličem

Piše: Mravljišče.si

Včeraj zvečer smo v uredništvo Mravljišča dobili presenetljivo sporočilo Evropskega matematičnega društva, ki je povsem očarano nad najnovejšimi dognanji s področja aritmetike. Zgodila pa naj bi se čisto spontano in sicer v vrstah Stranje Alenke Bratušek (SAB), ki v svojih izračunih dela prave čudeže. 

Potem ko se je v javnosti že pojavil plakat, na katerem SAB javnost prepričuje, da je Slovenijo rešila pred bankrotom, je vidni član stranke Jernej Pavlič sedaj predstavil nov dosežek s področja računstva. S pomočjo šestdimenzionalne aritmetike je uspel dokazati, da je sedanja vlada ogoljufala uporabnike avtocest s tem, ko je uvedla nov sistem vinjet, ki bodo poslej elektronske in bodo veljale natanko eno leto.

Kot je izračunal Pavlič, so nove elektronske vinjete daleč najdražje, odkar smo sploh dobili vinjetni sistem. Po njegovem izračunu smo se doslej za 110 evrov lahko z vinjeto vozili 14 mesecev, po novem pa dva meseca manj. To pomeni, da se strošek uporabe vinjete na mesec avtomatsko zviša, vinjeta se je tako de facto podražila. Dosedanja mesečna cena 7,86 evra se je tako zvišala na 9,17. Po Pavličevem izračunu se je tako cena vinjete pod Janševo vlado realno zvišala za neverjetnih 17 odstotkov, torej skoraj za petino, čeprav bodo nominalno plačali isto ceno za vinjeto.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine