12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

MK Group: 5-milijonski naložbeni cikel v Istri

Družba MK Group je od leta 2017  lastnik letovišča Skipper v Savudriji v Istri, ki obsega več kot 200.000 m2. Ta kompleks vključuje hotel Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznih vil, golf igrišče in apartmaje s skupno površino več kot 15.000 kvadratnih metrov. Z letošnjimi naložbami v hotel Kempinski Adriatic na Hrvaškem v višini treh milijonov evrov in z napovedanimi novimi naložbami v višini dveh milijonov evrov, v naslednjem letu, MK Group potrjuje svojo jasno zavezanost, k razvoju turističnih destinacij, v katerih deluje,  z vizijo da iz njih naredi priljubljene destinacije med regionalnimi in evropskimi turisti, je zapisano v sporočilu za javnost MK Group.

“Ni skrivnost, da Istra ponuja velik potencial za razvoj turizma. MK Group v tem delu regije želi biti aktiven partner pri razvoju ne le hotelskih ponudb, temveč celotnih destinacij, ki jih želi spremeniti v nove najljubše kraje med turisti. Zato smo sprožili ta novi naložbeni cikel,” je dejal Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatik v Savudriji

G. Behrens je še poudaril, da so samo v preteklem letu v obnovo tega hotela vložili več kot tri milijone evrov in da so bila največja dela narejena na obnovi plaže hotela, rezidence Skipper, VIP plaže in restavracije. “V prihodnjem obdobju nas čaka dodatna naložba v višini dveh miljonov evrov v vile Skipper Resort , pa tudi opremljanje in prenovo določenih aparmajev. Gremo nasproti trendom in zahtevam sodobnega turizma in želimo, da bi ta del Jadrana postal prva izbira, ne le za goste iz regije, temveč tudi iz drugih evropskih in svetovnih držav,” je dodal Kai Behrens..

Spomnimo, da ima MK Group, ki jo vodi Miodrag Kostić,  v večinski in manjšinski lasti 14  hotelov v Srbiji, Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni gori, letališče Portorož in golf igrišče v Savudriji. Posebnega pomena za turistično divizijo MK Group je sodelovanje s priznanimi svetovnimi blagovnimi znamkami, kot sta Kempinski in Sheraton.

Zadnje novice

Sorodne vsebine