7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Melania Trump bo 25 000 spominskih velikonočnih pirhov razposlala otrokom, humanitarnim organizacijam, lokalnim trgovinam in zvezniim agencijam!

Ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump je vnovič dokazala, da ima srce na pravem mestu. Odločila se je namreč, da bo kljub težki situaciji poskrbela za širjenje velikonočnega vzdušja. V sredo in četrtek bo na račun njene velikodušnosti otroškim bolnišnicam, humanitarnim organizacijam, zveznim agencijam in verigam trgovin razposlanih kar 25 tisoč spominskih velikonočnih pirhov iz lesa. 

 

Jajca pastelnih barv bi bila ob normalnih razmerah razdeljena otrokom v okviru tradicionalnega kotaljenja jajc po trati Bele hiše ob veliki noči. Ker pa je prireditev, ki je bila predvidena 13. aprila, dan po veliki noči, odpadla, se je Melania odločila, da jajca vseeno podari.

V znak hvaležnosti bodo jajca dostavljena nacionalni otroški bolnišnici, Nacionalnem inštitutu za zdravje, Centru za nadzor nad boleznimi, ministrstvu za zdravje, Rdečem križu in lokalnim verigam trgovin z živili, poroča Associated Press. S tem se navedenim želi zahvaliti, ker v času pandemije nesebično služijo v korist javnosti.

Velikonočni pirhi bodo postali zbirateljski predmeti
Predsednik Zgodovinskega združenja Bele hiše Stewart McLaurin je poudaril, da so jajca, ki jih je naredili pri podjetju Maine Wood Concepts, še posebej unikatna. Prepričan je, da bodo velikonočni pirhi postali pravi zbirateljski predmeti, gre namreč za dogodek, ki se nikoli več ne bo zgodil. Odkar v Beli hiši prirejajo velikonočno kotaljenje pirhov, so ga doslej od leta 1878, odpovedali le 17-krat. Če je tedaj do odpovedi prišlo na račun vojne, obnovitvenih del v Beli hiši in slabega vremena, je tokrat načrte prekrižala pandemija novega koronavirusa.

Foto: epa

Oba z možem hvaležna tistim v prvih bojnih linijah
V sredo je Melania preko videosporočila nagovorila zdravstvene delavce in vse ostale, ki v tem tem času stojijo v prvih bojnih linijah. “Zaradi vas so Američani deležni oskrbe in zdravljenja, ki ga potrebujejo,” je dala vedeti v svojem imenu in v imenu moža Donalda Trumpa“Z vami smo združeni in pozdravljamo vaše pogumne in sočutne napore. Naše molitve so z vsemi tistimi, ki se borijo s tem nevidnim sovražnikom, COVID-19.”

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine