18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

Med pozitivnimi na Covid19 tudi prebegli poslanec in nekdanji nogometaš Gregor Židan, krivo naj bi bilo druženje z mladimi nogometaši; okužen tudi selektor Gliha

“V slovenski reprezentanci do 21 let je bilo na zadnjem testu za prisotnost virusa SARS-CoV-2 pozitivnih pet vzorcev. Zaradi varovanja osebnih podatkov vam imen in priimkov oseb s pozitivnim rezultatom testa ne moremo razkriti,” je v torek popoldne informacije naših virov potrdil Matjaž Krajnik iz Nogometne zveze Slovenije. Naši viri pripovedujejo, da se je v času, ko se je okužil, v teh krogih gibal tudi poslanec SD Gregor Židan. Židan je po pripovedovanju našega vira pomočnik selektorja mlade reprezentance Primoža Glihe, ki naj bi bil po informacijah insajderja prav tako pozitiven, česar, kot je razvidno iz Krajnikovega pojasnila, pri zvezi sicer ne potrjujejo.

 

Nogometno zvezo smo spraševali, ali je celotna reprezentanca U21 v karanteni in koliko oseb je pozitivnih pri NZS, Krajnik pojasnjuje: Reprezentančna akcija se je po testiranju zaključila, okuženi so dobili odločbe o karanteni, medtem ko so se ostali člani reprezentance, kljub negativnemu rezultatu testa, v skladu z navodili NZS in svojih klubov, odločili za samoizolacijo, oziroma dodatno testiranje. Razen skupaj osmih primerov v mladi reprezentanci (na prvem testiranju ob zboru so bili pozitivni trije) na NZS ne beležimo drugih pozitivnih primerov, NZS pa se je v trenutnih okoliščinah odločila pristopiti odgovorno in je z namenom, da vse aktivnosti v povezavi z nogometom tečejo nemoteno, delovne procese organizirala v izmenah s tem, da posamezne ekipe delujejo od doma.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine