4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Med okuženimi s koronavirusom tudi britanski princ Charles

Britanski princ Charles se je okužil z novim koronavirusom, so sporočili iz njegove rezidence Clarence House. Valižanski princ ima blage simptome covida-19, sicer pa se počuti dobro, poroča britanski BBC. S kraljico Elizabeto II. je bil nazadnje v stiku 12. marca, njeno zdravstveno stanje je sicer dobro.

 

Ni možno določiti, kje se je 71-letni prestolonaslednik okužil z virusom, saj je imel v zadnjih tednih številne obveznosti in srečanja, so še sporočili.

Njegova soproga Camilla se zaenkrat glede na rezultate testiranja ni okužila z novim koronavirusom.

“V skladu z navodili vlade in zdravnikov sta zdaj princ in vojvodinja v samoizolaciji na njunem domu na Škotskem,” so pojasnili. Dodali so, da sta v ločenih delih rezidence Balmoral. Princ je sicer že prejšnje dni delal od doma, še piše BBC.

71-letnik je bil nazadnje v stiku s svojo materjo kraljico Elizabeto II. 12. marca, so navedli v Buckinghamski palači. Že pretekli teden je 93-letna kraljica, katere zdravstveno stanje je dobro, v okviru ukrepov za zaščito pred virusom odšla v rezidenco v Windsorju. Tam se ji je pridružil njen soprog, 98-letni princ Philip.

Zanju bodo zaradi njune starosti še posebej pozorno skrbeli, da ju novi koronavirus ne bi ogrozil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine