9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Med ‘koronazarotniki’ tudi transspolnik Salome! Poglejte si te nebuloze okoli covid-19!

“Rada bi malo pokomentirala par stvari. Prva je tole, ko so zažgali odpad avtov na Viču, ne bi me čudilo, da je to vlada naredila. Moramo si nujno nadet maske, zunaj pa lep, čist dan, lep zrak. Zdaj pa si moramo nadeti maske, ker gori. Ker ne upoštevamo njihovih pravil, ne ubogamo jih, zdaj pa so še zažgali avtoodpad, da nosimo maske. Pa dajte nehat no,” je v svojem posnetku na Facebooku dejala Salome oziroma Christa Žentiily in dodala še ključnik “Hvala, gospod Janez Janša.”

Množica “has beenov” oziroma “never beenov” se širi. Zdaj, ko so razni zvezdniki, zvezdniki seveda v narekovajih, ugotovili, da se parlamentiranje o covidu in maskah – kar se gledanosti tiče – kar obnese, se je marsikdo odločil, da se kavč ekspertom pridruži tudi sam. Med njimi se je znašel, ali pa znašla, tudi Salome, ki se sicer v zadnjem času sicer naslavlja s Christa Žentiily. Salome se je sicer rodil kot Nenad Ćuća Žentil, kasneje pa je spremenil spol. Pojavljala se je v raznih televizijskih šovih, kot je na primer Kmetija slavnih ali pa Masterchef Slovenija. Dela pa tudi kot profesionalna kuharica, in sicer v bistroju, ki ga je odprl nekdanji tekmovalec.

“Pa kaj me briga, koliko je okuženih. Tudi, če se sama okužim. Pa kaj bomo zdaj, zaprli vse spet, ali kaj. To se bo dogajalo tako dolgo, dokler Slovenija ne bo stopila skupaj, narod. In levi in desni, vsi skupaj. Da se ta kalvarija neha. Pač plačujemo zavarovanje, tisti ki dobi korono, bo pa šel v bolnico, pa se ga bo pozdravilo. Tako malo ljudi kot je umrlo, koliko pa jih umre od drugih bolezni. Bolnišnice samevajo, prazne. Čakalnice prazne.” To je izjavil(a) nedolgo nazaj, tako da se očitno ni seznanila z realnim stanjem v bolnišnicah, kot tudi ne s podatkom, koliko bi bilo v resnici mrtvih, če se ukrepov ne bi držali (po švedskem modelu krepko preko tisoč) in kakšne muke trpijo oboleli.

Covid-19 obstaja že sto let?
Nadalje je povedal(a) tudi, da “korona je že sto let, če ne več. Ne razumem, res ne razumem. Draga moja Slovenija, korona bo, dokler bodo mediji pisali, dokler nam bodo mediji to servirali,” je še poznavalsko zatrdil(a). Videti pa je, da se spozna tudi na politiko, ker je vmes pokomentiral(a) tudi druga področja. “Pa tisto za vojsko, kaj planira Slovenija, imeti vojno? Kakšno vojno, s kom. Mislim, kdo jih napada? Vlada samo sebe napada, da bodo lahko spet pobrali keš. Nikoli jim ni dovolj,” je razburjeno dejal(a) nepoznavajoč pomena vojske za državo.

Kavč strokovnjaki željni medijske pozornosti
Medtem, ko se število okužb veča, bolnišnice pa polnijo, smo še vedno priča Facebook strokovnjakom, ki vedo precej več kot pa stroka. Najbolj žalostno pa je to, da imajo določeno število privržencev, ki jim je ta jezik očitno bližji, podatkom stroke se upirajo in preostale obmetavajo z žaljivkami (ovce ipd.). Nič jih ne zmoti, da se pravi strokovnjaki odzivajo na njihove nebuloze in argumentirano zavračajo napačne trditve, svojo resnico o koronavirusu vsiljujejo še naprej. Več ali manj zato, ker si na tak način pridobivajo medijsko pozornost. Pozornosti so tako željni, da jim je povsem vseeno, če s s svojim spodbujanjem javnosti, naj ne upoštevajo protikoronskih ukrepov, ogrožajo zdravje tako sebe kot tudi soljudi. Vlada širi kapacitete, da bodo imeli bolniki s covid-19 sploh še kakšno posteljo, da o primanjkovanju kadra na intenzivni negi sploh ne zgubljajmo besed. Ob vsem tem pa se odsluženi zvezdniki ne dajo motiti in svoj prispevek k širjenju okužb, delijo še naprej.

Sara Kovač/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine