9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Marko Vozelj in mojstri pričarali zimsko pravljico v Višnji Gori

Sinoči je Marko Vozelj z mojstri pripravil lepo božično darilo vsem svojim oboževalcem, Višnjanom ter občanom Ivančne Gorice. S svojim bendom in glasbenimi gosti je športno dvorano pri Vzgojno izobraževalnem zavodu na obeh koncertih napolnil do zadnjega kotička.

»Glede na to da delujem že skoraj 30 let na glasbeni sceni, je bila moja velika želja, da kot glasbenik nastopim pred domačim občinstvom. Res je, da je doma najtežje nastopati, ampak če to rad delaš in si iskren, te domače občinstvo prepozna. To se je najbolje pokazalo že na včerajšnjem koncertu. Res pa je tudi, da imam rad svoj kraj, svojo občino, svojo Slovenijo. Več kot nas je takih, lepše bo življenje v naši prelepi Sloveniji«, je takoj po koncertu svoje vtise za spletno stran občine strnil Višnjan Marko Vozelj, ki je sploh prvič priredil večji samostojni koncert v svoji rodni Višnji Gori.

V goste je povabil znano pevko narodno-zabavne glasbe Sašo Zamernik in njemu drage Višnjanske fante. Skupaj z domačo vokalno skupino so zapeli njegovo najnovejšo pesem Prevečkrat. Sicer pa je na koncertu zapel preko dvajset skladb, ki so bile v večini opevane o ljubezni, nekaj pa jih je bilo posvečeno domovini Sloveniji. Kot je večkrat med koncertom povedal, je ponosen tudi na svojo  starodavno Višnjo Goro. V letošnjem letu je še posebej zaživela s čebelarskimi projekti. V ta namen ji je posvetil, skupaj z občinstvom, vsem poznano Slakovo pesem Čebelar.

Koncerta »Zimska pravljica v Višnji Gori« so se udeležili tudi številni eminentni glasbeni gostje Nina Pušlar in Martin Štibernik, kot tudi župan Dušan Strnad, s katerim sta dobra prijatelja z rokometnih igrišč. In kot je v uvodnem pozdravu povedal Vozelj: »Ker je župan vsestranski športnik, se za našo občino ni bati, da ne bi imela dobrega tempa«.

Več si preberite na spletni strani občine

Gašper Stopar

Zadnje novice

Sorodne vsebine