30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Čudaški mariborski »performer« Renato Volker Rene zlonamerno zlorabil uradno zastavo SDS

Znani mariborski fotograf Marko Pigac je na twitterju objavil sliko Renata Volkerja Reneja, ki je včeraj v središču Maribora vihtel zastavo SDS, kateri je kratico SDS spremenil v znak $D$. Kot nas je ob tem opozoril bralec, gre za kaznivo dejanje, ki bi ga bilo potrebno preganjati, saj je s tem zlorabil logotip SDS brez dovoljenja stranke.

Kot je moč prebrati na socialnih omrežjih je Renato Volker Rene slovenski performer, stand up komik, pesnik, tekstopisec in raper. Je začetnik SLAP poezije. (SLAP poezija je mešanica SLAM poezije in RAPa z izrazito, ekstremno, družbeno kritično noto.) Renejeva baza je Klub KGB v Mariboru in Piaf na Poštni ulici.

Dopoldan pije kavo v Pisarni. Njegov prvenec “Star 41” je v celoti dostopen na youtubu. Najodmevnejši glasbeni teks je napisal za Omarja Naberja “Vse, kar si želiš” leta 2004.

Rene je prvi prejemnik Zlate Tifanije za življenjsko delo 2012. Leta 2019 je bil nominiran za prestižno nagrado ZIZ. V Mariboru kamor se je priselil je znan kot LGBT aktivist.

Med drugim je bil eden glavnih organizatorjev parade ponosa v Mariboru.

Zadnje novice

Sorodne vsebine