22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Legendarni Eric Clapton vse bolj ustvarjalen, sedaj bo izdal tudi prvi album prazničnih skladb

Priznani kitarist Eric Clapton bo 12. oktobra pri založbi Bushbranch Records izdal svoj prvi album izbranih prazničnih skladb, naslovljen Happy Xmas. Na njem bo nova Claptonova skladba For Love On Christmas Day, sicer pa bo album vključeval božično-novoletne klasike, kot je Jingle Bells, in manj znane praznične pesmi, vse v novi blues preobleki.

 

Po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa je Clapton svojo priredbo Jingle Bells posvetil letos preminulemu DJ-ju Aviciiju, sam pa je ustvaril tudi risbo božička, ki krasi naslovnico.

Clapton je dejal, da si je že nekaj časa želel praznične skladbe prirediti v blues različici, nato pa je aranžmaje, ki so se mu podili po glavi, začel tudi zapisovati. Presodil je, da mu je na določeni točki podvig uspel, ena od najbolj reprezentativnih uresničitev njegove zamisli pa je po njegovi presoji priredba skladbe Have Yourself a Merry Little Christmas, je še pisala Ansa.

Za Claptona bo sicer Happy Xmas že 24. studijski album. Za svoje delo je prejel več kot deset grammyjev. Clapton velja za enega najpomembnejših predstavnikov moderne blues glasbe in ustvarjalca velike senzibilnosti. Glasbenik, ki se ga je prijel vzdevek Počasna roka, se je podpisal pod več uspešnic, kot so Layla, I Shot the Sheriff, Wonderful Tonight in pesem Tears in Heaven.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine