-2 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Kriza s koronavirusom nas ponovno uči pomena zadoščevanja za grehe človeštva

Piše: Blagovest.si

Že lani od prvega resnega pojava covid19 se pojavljajo tudi teorije, da je vse to posledica mednarodne zarote farmacevtskih lobijev, tudi prostozidarjev, itd. Vse to verjetno celo drži. Velikokrat pa takšna ugibanja velikokrat služijo za nekakšno lažno tolažbo in izgovor za nekakšno družbeno prevratništvo, ki ima svoj izvor velikokrat tudi v jezi in frustracijah zaradi omejitev gibanja, obveze nošenja mask, pa cepljenja, itd.

Zadnje čase se vse bolj širijo tudi govorice o t. i. zelenem potnem listu, torej osebnem dokumentu, na katerem bodo zabeleženi naši zdravstveni podatki. Za zdaj še ni jasno, ali bo ta projekt uresničen, obstaja pa velika možnost, da nas to čaka v prihodnosti. Kar je po svoje razumljivo: veliko držav si želi normalizacije razmer, ki pomenijo veliko obremenitev za gospodarstvo in povzročajo tudi socialne stiske, saj je mogoče zaznati velik upad prihodkov (in s tem povezanih delovnih mest) zlasti v turizmu. A na prvem mestu je naša varnost, tudi zdravstvena. To je izziv, ki mu civilne oblasti ne morejo uiti. Značilnost virusa, ki povzroča bolezen covid19, je predvsem v tem, da v času od okužbe do prvih znakov poteka inkubacijska doba, v tem času pa smo tudi sami prenašalci virusa, pa morda tega niti sami ne vemo. Iz tega razloga so bili varnostni ukrepi tako strogi. Sedaj države, tudi naša, skuša vložiti čim več v cepljenje, da bi se lahko razmere čim prej normalizirale.

Cepljenje ni greh, ampak…

Vendar pa prihajajo do nas tudi glasovi, povezani celo s privatnimi razodetji, ki pravijo, naj se nikar ne cepimo, da je to pot v pogubo. Kar je povsem nasprotno sporočilo, ki ga prinaša vrh Cerkve, od papeža Frančiška do naših škofov, ki cepljenja v ničemer ne pogojujejo. Kdo ima torej prav? Nekaj je jasno: zgolj od cepljenja se človek ne more pogubiti, lahko pa – to je pa potrebno opozoriti – sprejme nase tveganje, ki bi lahko nastalo zlasti zaradi dejstva, da je cepivo narejeno s pomočjo abortiranih zarodkov. Med njimi je tudi razvpita AstraZeneca, za katero vidimo, da ima sedaj velike težave, saj jo toži celo Evropska unija, ker se ne drži pogodbe o dobavi. Lahko bi rekli, da je na delu Božja previdnost, ki nas lahko zavaruje pred cepivi dvomljivega porekla. Kot rečeno: civilne oblasti ne zanima, kako je narejeno cepivo – glavno je, da se čim več ljudi cepi. Zato cepljenje samo po sebi ni noben greh. Po drugi strani pa še zdaleč ni to edina rešitev za nastale težave. Prava rešitev je, da se vrnemo k Bogu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine