4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Kris po prejemu zdravila: ima vročino in ni mu do hrane, a mu gre na bolje

Spomnimo: Slovenci smo oktobra združili moči pri zbiranju sredstev za 20-mesečnega Krisa z redko dedno boleznijo, najhujšo obliko spinalne mišične atrofije, zaradi katere je nujno potreboval zdravilo zolgensma, zaradi česar je moral v Ameriko. Po prejetem zdravilu mora Kris počivati, družina pa bo v ZDA ostala še vsaj tri mesece. Zdravniki so  Krisova starša sicer opozorili, da ne morejo natančno vedeti, kako bo zdravilo učinkovalo.

Kris je v domačo oskrbo po prejemu zdravila odšel že v petek, družina pa je  v ponedeljek na facebook profilu Go Help Kris sporočila, da ima Kris povišano telesno temperaturo, in da je utrujen. Krisova babica je za medije povedala, da je dečku tudi nekoliko slabo, vendar pa je nanj zelo ponosna, ker je drugi dan po injekciji že sedel na vozičku.

Družina se je sledilcem oglasila tudi danes v zgodnjih jutranjih urah po našem času. »Zdravnik je zadovoljen s Krisovim napredkom, še posebej glede dihanja in obračanja,« so sporočili, Kris pa je prejel povečano dozo steroidov, ker krvna slika ni čisto takšna, kot bi morala biti. Vse pa je seveda pod nadzorom.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine