13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Koncert s kavča z ansamblom Saše Avsenika

Po več kot mesecu druženja v seriji Koncerti s kavča, ki je nastala na pobudo Turizma Kranjska Gora, vam ta petek, 24. aprila tik pred prvomajskimi prazniki, pripravljamo ekskluzivni Koncert s kavča. V petek v vašo dnevno sobo prihaja Ansambel Saša Avsenika, ki predstavlja tretjo generacijo Avsenikove glasbe. Glasbe, ki spremlja vse večje slovenske športne uspehe, državne proslave, polete v Planici, osebne zmage, osebne izgube. Ansambel Saša Avsenika trenutno skrbi, da je ta glasba prisotna na domačih tleh in tudi po svetu.

 

Pot jih letno pelje na približno stopetdeset različnih odrov. Koncertirali so že v večini srednjeevropskih držav, dvakrat so gostovali med rojaki v Kanadi, bili gostje večine velikih TV oddaj v Sloveniji in tujini, sprejemali Tino Maze, Petra Prevca in druge junake slovenskega športa, vsako leto pa skrbijo tudi za vzdušje na poletih v Planici, biatlonskih tekmah na Pokljuki in drugih športnih dogodkih. V zadnjih letih so pripravili tudi nekoliko drugačna koncerta v razprodanem Cankarjevem domu in razprodanih Plečnikovih Križankah, s čimer so dokazali, da narodno-zabavna glasba spada tudi v urbana središča in da je Avsenikova glasba eden temeljnih stebrov slovenske kulture. Njihove novejše pesmi in sodelovanja s Slovenskim oktetom, Janom Plestenjakom, Matevžem Šaleharjem – Hamom, Nino Pušlar privablja vedno znova nove poslušalce, ki iščejo kvalitetno slovensko glasbeno vsebino. In pravi večer slovenske glasbe nas čaka ta petek: “Pripravljamo nekaj tradicionalnih klasičnih hitov bratov Avsenik, pa tudi kakšne naše aktualne bomo zaigrali, ki jih drugače lahko slišite na naših koncertih,” je zaupal Sašo Avsenik.

V seriji Koncertov s kavča nas čakajo še: Anika Horvat, Klemen Klemen, Eva Boto, Alya, Omar Naber, Rudi Bučar, Slavko Ivančič in mnogi drugi slovenski glasbeniki.

Prenos vseh koncertov si boste lahko ogledali na Facebook strani “Koncerti s kavča”, na spletni strani 24ur.com, televizijskem programu ATM TV Kranjska Gora, ki ga lahko spremlja večina slovenskih gospodinjstev, pa tudi na ETV Trbovlje in GTV – Gorenjska TV .

V seriji “Koncerti s kavča” so bili gostje že Anže Gregorič – Anzhe, Denis Porčič Chorchyp, Ditka, Maja Keuc, Nina Bauman (Panda), Nipke, Tomi Meglič, Simon Vadnjal, Ana Soklič, Šank Rock, Samuel Lucas, Duo Time (Žana in Boris), Kvatropirci in Miki Vlahovič (Victory).

Sprostite se, pozabite na trenutne skrbi, naj vaše misli v svet zabave odtavajo in naj vas “Koncerti s kavča!” v polni meri zabavajo!

Spremljajte Facebook stran: “Koncerti s kavča”, kjer vas čakajo številne zanimivosti ter vse informacije o prihajajočih koncertih.

Video najave nastopajočih najdete TUKAJ, fotografije TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine