8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Ko se Milan Kučan s 4.779 evri pokojnine pojavi pri zasebnem zavodu, ki je iz proračuna počrpal 2,9 milijona evrov

Kdo Milana Kučana sploh še jemlje resno, ko se spomni na posnetek, ki je nastal 27. janurja letos, na dan, ko je odstopil nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, on pa je sredi Ljubljane, na poti med parlamentom, predsedniško palačo in vlado trdil, da nima pojma, kaj se je zgodilo. Ker ga, pozor to je rekel Kučan, ni bilo doma. Medtem ko je s 4.779 evri mesečne pokojnine podkrepljeni Kučan v predolgem plašču porival žensko kolo, je rekel celo “zdaj sem prišel v Slovenijo.” In ko ga je reporter vprašal, kje je bil, je rekel: “Doma.”

 

No, tega Milana Kučana, ki je bodisi pač že toliko dementen, da govori take neumnosti, ali pa pač lažnivec, iz naftalina vleče Radio Študent. Najlažje boste presodili, če si natančno ogledate posnetek na dnu strani. Sredi epidemije koronavirusa so v sredo, na dan, ko je bilo v Sloveniji potrjenih 286 okuženih s koronavirusom, v sosednji Italiji pa je na ta dan okužba vzela 475 človeških življenj, pri zasebnem zavodu, ki je bil v zadnjih letih iz proračuna dobesedno večmilijonsko podmazan z denarjem davkoplačevalcev, promovirali Kučana.

 
 

Pogovor s PRVIM in ZADNJIM predsednikom! Nocoj ob 21h z Milanom Kučanom o vprašanju politične dediščine, spomina, sprave in vloge civilne družbe.

Naslednjo sredo pa bo v etru drugi del pogovora

? http://bit.ly/MilanKučan01 

View image on Twitter

 
 

Da je Radio Študent zasebni zavod, je razvidno iz javno dostopnih evidenc. Ustanoviteljica zavoda je iz proračuna financirana Študentska organizacija Univerze v Ljubljani. Direkotrica zavoda je Ana Kandare.

 

S Kučanom pa sta se na foteljih za fotografijo, ki so jo objavili na omrežje Twitter, fotografirala Miha Turk in Mladen Zobec.

Zavod je bil ustanovljen leta 1975, registriran pa je za radijsko dejavnost.

Sedež zavoda je na Svetčevi ulici v Rožni dolini. Najbrž slučajno, a gre za naselje, v katerem živi Darko Štrajn, eden od soustanoviteljev še enega zasebnega zavoda, ki se napaja iz proračuna, Mirovnega inštituta, podkrepljenega z 10 milijoni davkoplačevalskih evrov, o čemer smo podrobneje pisali na povezavi.

Davkoplačevalcem pa bo nedvomno zanimivo, da je zasebni zavod Radio Študent od leta 2003 iz proračuna prejel skoraj 3 milijone evrov. Posebej obilna plačila so prejemali v zadnjem obdobju, samo julija lani denimo 145 tisoč evrov, nato pa še decembra 131 tisoč evrov.

Vir: Erar.

In še posnetek, ob katerem se je potrebno vprašati, ali Kučan res ne ve, kaj govori, ali pač resnico prikroji?

Zadnje novice

Sorodne vsebine