14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Kitajski Huawei na pomoč učencem in dijakom

Kitajska družba Huawei, ena izmed vodilnih družb na globalnem telekomunikacijskem trgu, je slovenskim učencem in dijakom donirala 100 tabličnih računalnikov, ki jim bodo omogočili spremljanje in sodelovanje pri pouku na daljavo ter olajšali učni proces v samem zaključku šolskega leta. Vrednost donacije znaša 20.000 evrov, v imenu otrok, pa so jo prevzeli na Zavodu RS za šolstvo, ki bodo poskrbeli tudi zato, da bodo tablice romale v prave roke.

To je že druga donacija Huaweija v času epidemije koronavirusa, s katero so priskočili na pomoč učencem osnovnih in srednjih šol, da bi jim omogočili čim bolj nemoten učni proces. Konec marca, so namreč skupaj s Telekomom Slovenije in družbo A1 za učence in dijake pripravili pakete modemov in SIM kartic z neomejenim prenosom mobilnih podatkov vse do 31. avgusta 2020.

Za te donacije so se v družbi Huawei odločili predvsem iz razloga, ker so otroci naša prihodnost, izobraževanje pa je za njih življenjskega pomena.  Zato želijo z donacijo tablic tistim, ki se do sedaj izobraževanju na daljavo niso mogli  priključiti, le to omogočiti. Tablice bodo koristne tako za izobraževalni proces, kot tudi za zabavo, hkrati bodo okno v svet, zdaj, ko smo vsi doma.

A šolstvo ni edino področje, kjer je viden Huaweijev doprinos družbeni odgovornosti. Aprila so za potrebe zdravstva in zdravstvenih delavcev, podarili tudi 30.000 zaščitnih mask. V tednih, ki sledijo pa pričakujejo pa še eno pošiljko  zaščitnih mask za potrebe našega zdravstvenega osebja.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine