13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Kdo je že Seit Demiri, ki v oddajah 24ur komentira vladne ukrepe?

V zadnjem času je v informativnih oddajah 24 ur mogoče videti, kako mladi podjetnik Seit Demiri komentira ukrepe, ki jih sprejema vlada v luči zajezitve širjenja novega koronavirusa. Demiri, ki ima v Kopru trgovino s športno prehrano, se je med drugim odzval na sprejetje proti korona paketa in poudaril, da ne razume, čemu vlada deluje tako birokratsko, saj je po njegovem povsem jasno, katere dejavnosti so v težavah. Vladi je celo podal predlog. Na tem mestu pa se vseeno pojavlja vprašanje, kako to, da so za komentiranje od vseh podjetnikov v državi izbrali nekoga, ki je bil v preteklosti vpleten v mahinacije s študentskim denarjem Kluba izolskih študentov in dijakov.

 

Seit Demiri, ki je aktualni vladi predlagal, da vsem tistim dejavnostim, katerim je z odredbo prepovedala delo, plača prispevke in nadomestilo, se v medijih pojavlja v zvezi z zgodbo iz leta 2018, ko so se Slovenske novice razpisale o tem, kako iz kluba študentov izginjajo tisoči evrov.

Po poročanju Slovenskih novic so izolski policisti junija 2018 prijeli prijavo o domnevnih nepravilnostih v Klubu izolskih študentov in dijakov (KIŠD), kateremu je tedaj predsedoval Blaž Slavec. Kljub temu, da Slavec statusa študenta sploh ni več imel, je še naprej zasedal mesto predsednika kluba, čeprav je v skladu z notranjim statutom nujno, da ima predsednik veljaven status študenta. Slovenske novice navajajo, da sta Slavcu pri vodenja kluba pomagala še dva neštudenta in sicer Petra Enright Pašić in Demiri. Demiri je to počel neformalno, saj naj bi se po besedah Slavca na to res spoznal.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine