30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Kdo bi si mislil – ženske spodnjice še vedno burijo duhove v grški košarki, afera odmeva tudi v politiki

V sredo prekinjen polfinale grškega košarkarskega pokala med Panathinaikosom iz Aten in Olympiakosom iz Pireja še vedno buri duhove. Razlog so ženske rožnate spodnjice in primer je obsodila celo državna politika.

 

Panathinaikos je prvi polčas tekme dobil kar s 40:25, nato pa košarkarji Olympiakosa tekme niso želeli nadaljevati. Kot so povedali v klubu, gostujoči igralci niso želeli na parket zaradi sodniškega kriterija, ki je bil po njihovem mnenju absolutno na strani gostiteljev. Drugi razlog pa so bile ženske rožnate spodnjice, ki jih je lastnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos položil na sedeže na klopi gostov. To v Grčiji velja za žaljivo dejanje.

Slednji se je za dejanje že opravičil in dejal, da je zadevo storil spontano in nepremišljeno. Ob tem pa ni pozabil gostujoče ekipe, ki ji je sporočil, da slabo prenaša poraze.

Zadevo je pokomentiral tudi minister pristojen za šport Giorgos Vasiliadis in v pogovoru za nacionalno televizijo za funkcionarjem obeh ekip dejal, da “se obnašajo kot slabo vzgojeni otroci”. Razmere pa so res izjemne, saj med kluboma že desetletja vlada hudo rivalstvo, v zadnjih letih pa se je temu pridružil še spor med lastniki obeh klubov.

Zadeva je zdaj v pristojnosti grške košarkarske zveze. Olympiakosu zaradi prekinitve tekme grozi visoka denarna kazen, poraz za zeleno mizo, pa tudi odvzem točk v prvenstvu, je poročal grški radio.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine