15.1 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

Kapitan, ki je delal na jahtah bogatih Rusov: prostitucija, droge in nemorala. To pa še ni vse!

Piše: Nova24tv.si

Malo je znanega o tem, kako elita na jahtah preživlja svoj prosti čas. Krog ljudi, ki jih obdaja, je namreč precej majhen in zaprt. Eden od kapitanov, ki je nekoč delal na jahtah nekaterih najbogatejših ljudi, se je vendarle odločil razkriti več sočnih podrobnosti o svojih 15 letih na morju.

Naročilo hrane, ki prihaja iz Francije, lahko na takšni jahti znaša več kot 40 tisoč evrov. Vsako jutro poteka drago čiščenje z namenom, da se skrijejo sledi narkotikov, ki so bili zaužiti med zabavami, kjer je po njegovih besedah zakoreninjena kultura prostitucije in seksizma.

Kapitan, ki je plul po sredozemskih in karibskih destinacijah, je razkril zanimiv podatek – in sicer, da bogati ljudje in lastniki jaht, predvsem Rusi, skrivajo lastništvo v fiktivnih podjetjih na lokacijah, kot so Marshallovi in Kajmanski otoki.

Ker so zahodni zavezniki s sankcijami omejili finančno svobodo oligarhov, ki obkrožajo Vladimirja Putina, so njihove jahte postale ključne tarče. Ob tem je dodal, da sam nikoli ni delal na nobeni od zaseženih jaht. V mnogih primerih je za delo na jahtah potrebno podpisati pogodbo o varovanju podatkov. Tudi samo za razgovor za službo. Guardian poroča, da so dobili vpogled v podpisane pogodbe za delo na jahti: ena vsebuje podrobne klavzule, ki za vedno prepovedujejo razkritje kakršnih koli informacij o identiteti lastnika jahte ali njegovih gostov – zlasti pa prepoved velja za poslovne dokumente, fotografije in celo načrte jahte.

Foto: Freepik

Ker je fotografiranje prepovedano, je lahko objava fotografij jaht na družbenih omrežjih celo prekršek. Prav tako je strogo prepovedano govoriti z mediji in razkrivati ​​kar koli – zato tudi ta kapitan ni bil imenovan. Druga pogodba, ki jo podpišejo zaposleni, je tista, s katero podajo pisno soglasje za poligrafsko testiranje, če delodajalec to od njih zahteva.

Zdi se, da običajni zakoni pogosto ne veljajo za te plavajoče palače. Povedal je, da globinsko čiščenje za odstranitev sledi drog, kot je kokain, lahko predstavlja redno zahtevo zlasti pri potovanju z enega evropskega ozemlja na drugega, kjer lahko cariniki vztrajajo pri pregledih na kraju samem, je razkril kapitan. Kot še trdi, je prostitucija javna skrivnost, ženske se namreč redno vozi na jahte.

Foto: Pixabay

Nekateri lastniki jaht iščejo intimne odnose s članicami posadke
Izpostavil je, da imajo tisti, ki niso belci in so iz revnih držav, malo možnosti, da se jih zaposli kot člana posadke. Od žensk pa se pričakuje, da morebitnim delodajalcem predložijo fotografijo celega telesa. Po besedah ​​njegovih prijateljev in nekdanjih sodelavcev, ki delajo na drugih luksuznih ladjah, morajo biti ženske članice posadke redno testirane na spolno prenosljive bolezni. In kot je že znano, nekateri uporabniki jaht iščejo intimne odnose in v zameno ženskam dajejo darila, kot so drage ure.“To je norma v industriji. Lastniki se želijo povezati z ženskim osebjem. To je precej noro in nagnusno,” je razkril kapitan.

Kljub vsemu pa mnogi mladi radi zahajajo na kraje, kjer so zasidrane ultraluksuzne jahte, da bi se sprehajali po pomolu in povprašali za službo. Mnogim od njih so dodeljene naloge, kot je strežba gostov ali čiščenje slane vode iz oken.

Nagrada je življenje, polno sonca in morja z zelo visoko plačo. Tudi neizkušeni zaposleni namreč zaslužijo okoli 2500 evrov mesečno. Tam imajo nastanitev in hrano, tako da nimajo nobenih stroškov. Ekipa z več izkušnjami seveda zasluži precej več, navaja Blic. Nekateri bolj znani kuharji zaslužijo okoli 25.000 evrov mesečno, kapitani nekaterih največjih jaht, katerih osebje šteje tudi do 80 ljudi, lahko zaslužijo tudi do 40.000 evrov mesečno.

Za milijarderje so jahte njihove igrače. Denar je zanje na koncu le številka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine