8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Kaj takega pa še ne! Glasba v živo in brez mask – in to v covid bolnišnici!

Vir: Škandal24

Zaposleni v KB Dubrava, ki je v pandemiji postala bolnišnica za covid, so v začetku leta priredili zabavo kar na mestu opravljanja poklica. Po navedbah nekaterih zaposlenih v bolnišnici se je na zabavi zbralo več ljudi, ki so praznovali z alkoholom in živo glasbo, poroča RTL Danas. Video, ki ga je objavil RTL, prikazuje medicinske sestre in pomožno osebje, ki plešejo v krogu, brez razdalje in mask. Tisti, ki so posneli posnetek, so zaradi dogodka jezni.

»V takih situacijah me je sram biti medicinska sestra. V 20 letih izkušenj tega nisem doživela. Neupoštevanje epidemioloških ukrepov, alkohol v potokih, tamburice, pesem in ples. In vse to v bolnišničnem prostoru v režiji osebja. Ne vem, kdo je dovolil zasedbo v bolnišnici in ali so zanjo vedeli, vendar pričakujem sankcije za akterje tega dogodka,« je za RTL zapisala neka medicinska sestra in dodala, da je razočarana. »Mislim, da je to prineslo grdo podobo na druge zaposlene, ki svoje delo opravljajo pravilno. Z virusom se borimo in ga širimo sami. Jezna sem in razočarana ,« je dodala.

Vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice dr. Ivica Lukšič je dejal, da je presenečen. Na vprašanje, ali je bilo v bolnišnici govora o zabavi, je dejal, da teh informacij ni prejel. »Vedeti morate, da ljudje trdo delajo v bolnišnici in da moram videti vse okoliščine, zaradi katerih vam je lahko povedal nekaj podrobneje. Ko bomo ugotovili okoliščine, vas bomo obvestili,« je dodal, o morebitnih sankcijah ni želel govoriti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine