7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

JYSK v Celju predstavil nov koncept trgovine

Spanje je izredno pomembno za dobro, pozitivno razpoloženje človeka

Poleg predstavitve novega koncepta trgovin je JYSK organiziral tudi okroglo mizo o kakovosti življenja in kakovosti spanca, ki spadata med nepogrešljive elemente skandinavskega načina življenja, ter o tem, kakšne so razlike v pogledu na to v Sloveniji in na Danskem.

V umetnosti življenja in uživanja po dansko je pomembno tudi domače okolje, prostor, kjer živimo, in JYSK ta trend vključuje tudi v svoje izdelke za dom. Pri tem pa je med najpomembnejšimi dejavniki tudi kakovosten spanec, kjer pa Slovenci ravno ne blestimo. Mednarodne študije kažejo, da se Slovenci ne zavedamo pomena kakovostnega spanca.

Gostje okrogle mize so bili vodja centra za motnje spanja na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo Nevrološke klinike na UKC Ljubljana, dr. Leja Dolenc Grošelj, predsednik Društva slovensko-danskega prijateljstva Mitja Gregorič, bloger Jure Marolt, pogovor pa je vodila Bernarda Žarn.

Danci dajo precej pomena na dnevne rituale, tako jutranje kot večerne, in vedno poskrbijo, da imajo dovolj časa zase in za stvari, ki jih osrečujejo, je povedal Mitja Gregorič, predsednik Društva slovensko-danskega prijateljstva. »Vedno poskrbijo za optimalne pogoje za kakovostno in srečno življenje, kar seveda vključuje kakovosten čas za počitek in spanje,« je o podobnosti in razlikah med Slovenci in Danci uvodoma orisal Mitja Gregorič.

Pri spanju po rezultatih študije čikaške univerze Slovenci ravno ne blestimo, saj zasedamo neslavno predzadnje mesto. Če nas boli križ, je dobro spati na trdnejšem ležišču. »Vsekakor je potrebno ležišče preizkusiti, preden ga kupimo,« svetuje dr. Dolenc Grošljeva.

 »Kot oče 4-mesečne in 3-letne deklice ne spim veliko, ampak se zbudim spočit,« je svojo izkušnjo spanja na vzmetnici JYSK-a opisal bloger in mladi očka Jure Marolt.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine