0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Južna Afrika: Leve so umorili z zastrupljenim mesom, ostanke pobrali za črno magijo

Južno Afriko pretresa pomor celega krdela levov, ki so ga divji lovci povzročili z zastrupljenim mesom kar sredi naravnega rezervata. Potem so še oskrunili njihova trupla in odnesli tace in čeljusti z namenom uporabe v črni magiji. Ker je bil prihod in odhod divjih lovcev neopažen, se nekateri že bojijo, da so imeli storilci pomoč tudi od znotraj.

Oskrbnika naravnega rezervata Rietvlei v južnoafriški Pretorii Braddena Stevensa, ki že dolga leta skrbi za leve, je prejšnji teden pričakalo grozljivo odkritje: “Jarvis, Bashi, Tawana in Tau so bili brutalno umorjeni, zdi se da zaradi črne magije.” Kot je še zapisal na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook, so bili zadnji dnevi najtemnejše obdobje njegovega življenja. Ker je bilo celotno krdelo levov umorjeno s strani divjih lovcev, ki so v rezervat vstopili neopaženo, nekateri že špekulirajo, da so imeli pomoč od znotraj.

Leve so umorili z zastrupljenim mesom

Kot poroča RT, je obdukcija levov razkrila, da so bili ti s strani divjih lovcev zastrupljeni in podvrženi grozljivi in mučni smrti, nato pa so jim odrezali tace in čeljusti z namenom uporabe v črni magiji. Že leta 2017 sta bili levinji River in Serabi zastrupljeni, a v tistem primeru so lovce ujeli pri delu še preden so uspeli oskruniti trupli. Oborožena banda je imela po vsej verjetnosti notranje informacije o rezervatu in njegovem varovanju, saj so se uspeli izogniti oskrbnikom, prav tako pa so imeli dovolj časa, da so z zastrupljenim mesom uspeli umoriti leve in po oskrunitvi njihovih trupel pobegniti.

Storilci so po vsej verjetnosti že ušli iz regije

Rezervat Rietvlei poleg levov prav tako predstavlja dom tudi nosorogom, leopardom in bivolom. Po tem dogodku se zdaj bojijo tudi za varnost ostalih živali, ki živijo v parku, poostrili pa so tudi varnostne ukrepe, da bi v bodoče preprečili takšne masakre. Storilce išče tudi policija, a ti so po vsej verjetnosti že ušli iz regjie.

Rok Krajnc

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine