9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Jed na žlico: Porova juhica z bučkami

Piše: kuloar.si

Še ena izmed zelenjavnih kombinacij, ki so mi všeč, je končala v napol pasirani juhici, ki je pripravljena v dobre pol urice in zagotovi okusen in nasiten obrok tako za kosilo kot tudi za večerjo.

Porova juhica z bučkami (Foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo (za 3–4 krožnike): 1 večji por, 2 manjši bio bučki, 300 ml zelenjavne jušne osnove, 2 jž tekoče smetane za stepanje, sveže sesekljan peteršilj, sol, voda, oljčno olje, krutončke (med kuhanjem juhe jih na opekaču za sendviče pripravimo doma iz ene bele ali polnozrnate žemlje)

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine