24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Je košarkar Goran Dragić zaljubljen v propadlo Jugoslavijo?

Piše: Gal Kovač (Nova24tv.si)

Slovenska košarkarska legenda Goran Dragić je na spletnem omrežju Instagram objavil svojo sliko, na kateri je oblečen v nenavadno trenirko. Na prsih ima namreč napis Jugoslavija, nad napisom pa jugoslovanski grb. Prav ta napis je razburil, pa tudi užalil, prenekaterega Slovenca in Slovenko, ki je pod totalitarno državno tvorbo, ki jo promovira grozovito trpel. 

Fotografija naj bi bila posneta pred tekmo s Clevelandom, v kateri so njegovi biki iz Chicaga prepričljivo izgubili z rezultatom (128:96). Obujanje duha totalitarne preteklosti mu očitno ni prav nič pomagalo.

Košarkar je k objavi pripisal srbski naslov filma – Postali bomo prvaki sveta. Gre za film, ki prikazuje zgodovino jugoslovanske košarke od leta 1947 naprej, pa vse do svetovnega prvenstva v Ljubljani, leta 1970. Takrat je jugoslovanska reprezentanca s kapetanom Ivom Daneuom osvojila zlato.

Goran Dragić tik pred tekmo. Ali se zaveda gorja, ki ga je Jugoslovanski totalitarizem povzročil ljudem? (Vir: zajem zaslona, Instagram)

Odzivi na objavo
Objavo so hitro komentirali nekateri drugi košarkarski asi iz prostora nekdanje Jugoslavije, med drugim Boban Marjanović, ki s svojo objavo izraža odobravanje nad Dragićevo izbiro oblačil. Med avtorji komentarjev objave je opaziti tudi slovenskega izvajalca popularne glasbe Challeta Salleta, očitno njegovega prijatelja, ki mu je pod sliko pustil komentar v povsem uličnem žargonu: “Grmi stil brt!” 

Še na veliko uspešnih tekem!
Košarkarskemu asu seveda želimo še veliko uspešnih tekem in zmag na košarkarskem igrišču, v prostem času pa kakšno knjigo, kot je recimo Novi razred od Milovana Đilasa, Dvanajstero zidov od dr. Boštjana M. Turka, ali pa morda knjigo Nihče od Mehmedalije Alića. Sicer težko branje, a bo zagotovo pripomoglo k bolj premišljenim modnim odločitvam.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine