18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

Javni poziv Alemu Maksutiju: “Alem, zakaj pa ne bi dal glasu od sebe in prišel v mojo oddajo, pred vesoljno Slovenijo, v živo, pokazati kakšen imbecil sem?”

Pravzaprav sovražim, ko moram o tem pisati in se zdi, kot da se na nek perverzen način s tem hvalim, toda … Name se je v nekaj dneh po “desnem” Glücksu spravil še levi totalitarec, Alem Maksuti. Natančneje, napadel je mojo oddajo, v kateri sta gosta bila Urban, znan po verbalni konfrontaciji z levim aktivistom Xeverjem in član Rumenih jopičev (na tviterju znan po nicku Urband), in naključni gost, Komanovmulc. V tej oddaji sem najprej razložil svoje stališče do članka omenjenega desnega totalitarca, nato je Urban razložil incident z omenjenim Xeverjem, zaključek oddaje, ko se je “iz publike” pridružil še Alen, pa je bil precej lahkotne filozofsko – teološke, veliko bolj satirične, obešenjaške narave. Maksutiju je ob naši oddaji, ki jo je očitno gledal, čeprav ga v to nihče ni silil, postalo slabo in je o tem moral napisati tvit, v katerem nas je imenoval za “imbecile”.

 

Alem Maksuti, vojvodinski Albanec (državljanski nacionalisti mu rečejo prekmurski Srb), politolog, ki ga v svoje oddaje kot političnega komentatorja pogosto vabijo slovenski dominantni mediji, na čelu z nacionalko, je, za potrebe te kolumne, znan po naslednjih treh stvareh:

  1. Na Twitterju me rad žali, a me tudi blokira.
  2. Na Twitterju sem ga, dokler me ni blokiral, povabil v mojo oddajo na civiliziran pogovor med drugače misleče, kakršnih sem doslej imel že veliko. Ni se odzval, rad pa se v varnosti blokade na Twitterju, zgraža nad vsebinami mojih oddaj in druge spodbuja k družbenem pogromu zoper mene.
  3. Alem Maksuti je med tistimi tviteraši, ki čivkajo s svojim imenom in priimkom, eden najsovražnejših, najprimitivnejših in obenem najmanj pripravljenih na konfrontacijo argumentov in idej.

Glede 1:

Maksuti me je blokiral na Twitterju (Foto: Posnetek zaslona)

Glede 2:

Alem Maksuti o moji oddaji (Foto: Posnetek zaslona)

Glede 3: Manjši cvetober Maksutijevih primitivizmov in vulgarizmov (kadar sem npr. jaz vulgaren, sem ironično, pri njemu pa tega ni zaslediti) je zbrala Johanca:

Pustimo ob strani, da je Maksuti privilegirani priseljenec levičarskega establišmenta svetovljanskih nazorov, o čemer sem že pisal in, zakaj je nespoštljivo do avtohtonega prebivalstva in do države, ki mu omogoča preživetje neodvisno od trga ali vsaj trgov, kjer ti “strank in monopola” ne zagotavljajo “politični prijatelji”. Alem Maksuti je ob tem strahopetec (ne upa k meni v oddajo in me blokira), vulgarnež in primitivec (desničarskih, tradicionalističnih idej ne kritizira argumentirano, artikulirano, elaborirano, temveč žali in obfuscira razprave z drugače mislečimi) in glas totalitarizma (zagovarja družbene pogrome nad drugače mislečimi, ne da bi z njimi skušal vzpostaviti dialog, jih potipati, ali se z njimi sploh da pogovarjati).

Jaz ga seveda še vedno – ker kot desničar, konzervativec, tradicionalist, katolik (nisem totalitarec), glasnik odprte družbe – vabim na pogovor v mojo oddajo, kjer bo imel priložnost dokazati, da sem imbecil in da on ni vse tisto, kar sem mu očital. Še več, s to kolumno mu pošiljam javni poziv: “Alem, zakaj ne bi dal glasu od sebe in mi prišel v obraz povedati, da sem imbecil – in se ob tem pogovarjal z drugače mislečim kot človek? Jaz sem, da to zmorem, že dokazal, ti pa še lahko in šele moraš.

Aleš Ernecl

Zadnje novice

Sorodne vsebine