9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Jane Fonda že tretjič za zapahe zaradi podnebnega protesta; paničari podobno kot zlorabljena najstnica Greta Thunberg

Ameriško filmsko igralko Jane Fonda so v petek aretirali že tretjič v treh tednih zaradi podnebnega protesta pred kongresno palačo v Washingtonu. Fonda je od slavnih najbolj vztrajna, občasno pa aretirajo še koga, kot je na primer v petek igralec Ted Danson, ki je zaslovel v seriji Cheers.

Pred kongresno palačo oziroma v njeni bližini že tri tedne potekajo protesti proti zanemarjanju podnebne krize in segrevanju ozračja. V petek so skupno aretirali 32 ljudi.

“Moramo se obnašati tako, kot da nam gori hiša, ker nam dejansko gori,” je Fonda citirala slavno podnebno aktivistko Greto Thunberg, ki jo podnebni fundamentalisti (vključno z njenimi starši) zlorabljajo za politične potrebe.

81-letna Jane Fonda, ki je zaslovela pred desetletji s protesti proti vojni v Vietnamu, je pozvala k uporu proti nadaljnjemu izkoriščanju fosilnih goriv in k pritisku na izvoljene predstavnike ljudstva, ki sedijo v kongresni palači.

Jane Fonda obljublja, da bo prišla spet nazaj in bo demonstrirala vsak petek vse do konca januarja 2020. Poleg 71-letnega Dansona se je prejšnji teden ob Jane Fonda pustil aretirati tudi igralec Sam Waterson, znan po vlogi v seriji Zakon in red.

No, očitno se je tudi Jane Fonda nalezla svetovne histerije o nekakšni podnebni krizi, ki pa je v veliki meri rezultat normalnih klimatskih nihanj.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine