12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Jan Plestenjak otožno: “Žal ne bom praznoval z njo!” Oboževalka: “Kje je zdaj tisti Jan, poln veselja?”

Jan Plestenjak je po izvoru Škofjeločan, natančneje iz Puštala. A ni skrivnost, da je njegov dom že dolgo časa eden najlepših slovenskih obmorskih biserov.
 
Govorimo seveda o Strunjanu, ki je znan tudi po zdravilišču in po čudovitem naravnem okolju. Pa seveda tudi po znamenitem križu in romarski cerkvi.
 
Vendar pa je glasbenik na facebooku potarnal, da ne bo mogel praznovati častitljivega jubileja. O kom ali o čem je govoril? Seveda o svoji oljki, ki je ena najstarejših na tem območju. Kot je razkril, ga več ne bo na tem svetu, ko bo oljka dopolnila častitljivih 400 let. Prave starosti pa ni hotel razkriti – najverjetneje je oljka, s katero Jan pozira na fotografiji, stara 300 let. Ali pa 350. No, svetovne rekorderke imajo tudi več tisoč let, denimo v Izraelu.
 
Nekatere Janove oboževalke so sporočilo (“Oljka-kraljica…gremo proti 400…ampak jaz zal ne bom praznoval z njo…ker me vec ne bo…Upam pa, da kdo bo;) J.”) razumele drugače. Ena od njih ga je kar okrcala: “Skupaj greva počasi proti Abrahamu, a ti si se pa začel smilit samemu sebi! Kje je tisti pogumni vedno poln veselja Jan, kot je bil včasih?”
 
No, morda pa si je Jan tokrat zapel tisto skladbo, ki jo je posnel njegov skorajšnji sosed Slavko Ivančić “Ko mene več ne bo”…

Zadnje novice

Sorodne vsebine