17.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Iz Sevnice čez veliko lužo: starši Melanie Trump postali državljana ZDA

Starši prve dame ZDA Melanie Trump so v New Yorku opravili izpit za državljanstvo in danes tudi slovesno zaprisegli, je sporočil družinski odvetnik prve dame Michael Wildes. Viktor in Amalija Knavs bosta tako poleg slovenskega kmalu dobila še potni list ZDA.

 

74-letni Viktor in 73-letna Amalija sta doslej v ZDA živela pri hčerki in njenem možu, 72-letnemu Donaldu Trumpu, kot tujca z dovoljenjem za delo in bivanje oziroma tako imenovano zeleno karto. Ta jima je zagotavljala podobne pravice kot ameriškim državljanom, razen volilne.

Sicer še ni jasno, kje točno bodo starši prve dame živeli in se registrirali kot volivci, saj ima Trump svoja bivališča med drugim v New Yorku, New Jerseyju in na Floridi.

Če bi se uresničile vse predsednikove zahteve glede priseljevanja v ZDA, Viktor in Amalija Knavs ne bi dobila državljanstva. Trump želi namreč med drugim ukiniti tako imenovano “verižno priseljevanje”, torej da nekdo pride do državljanstva zaradi sorodstvenih vezi z državljanom ZDA. Melania Trump je ameriška državljanka od leta 2006.

Zadnje novice

Sorodne vsebine