16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Ivančna Gorica z Ljubljansko cesto dobiva sodobno prometno vpadnico

Navada občinskega sveta iz preteklih let je, da sejo svetnice in svetniki začnejo na terenu. Tokrat si je novo izvoljeni občinski svet pred začetkom 4. redne seje ogledal skorajšnji zaključek prenove Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici. 

Na ogledu je župan Dušan Strnad povedal, da Ivančna Gorica z omenjenim projektom dobiva sodobno vpadnico z vso potrebno infrastrukturo. Popolna prenova odseka ceste, ki bo občinski proračun stal slab milijon evrov, se je začela oktobra lani. Prenova je zajemala kompletno obnovo cestišča, vodovoda in kanalizacije, postavljena je nova razsvetljava, položeni pa so tudi številni kabelski vodi za telekomunikacijo in elektro napeljavo.

Po zaključku bo vozna površina razširjena, vsebovala  bo obojestranski kolesarski pas in hodnik za pešce. Zasvetil bo tudi prvi semafor v Ivančni Gorici, predvsem še za večjo varnost pešcev in kolesarjev.

Dela bodo po besedah izvajalcev zaključena v prihodnjih dneh. Prav danes pa je Ljubljanska cesta deležna položitve fine asfaltne površine, sledi zaris črt ter priklop semaforizacije in ostalih napeljav.

Več si preberite v priloženem sporočilu za javnost in na spletni strani občine

Zadnje novice

Sorodne vsebine