17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Ivančna Gorica in turizem: vodenje Zavoda Prijetno domače prevzela Maja Lampret

Občina Ivančna Gorica je pred leti ustanovila Javni zavod Prijetno domače za opravljanje kulturne, turistične, promocijske in informativne dejavnosti ter upravljanje Jurčičeve domačije. Občinski svet Občine Ivančna Gorica je na zadnji 7. redni seji Majo Lampret soglasno potrdil za novo direktorico Zavoda Prijetno domače. Imenovana je za dobo petih let. Razpis je pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja.


 

Župan Dušan Strnad je ob imenovanju Lampretove za novo direktorico ivanškega zavoda povedal, da so po odhodu prejšnjega direktorja iskali novo moč. »V Ivančni Gorici vsi skupaj gledamo v našo prihodnost tudi v smeri turizma, zato je pomembno kdo vodi zavod, ki je ustanovljen v ta namen. Dobili smo mlado moč, ki je bila že doslej uspešna v občinski upravi. Pokazala se je kot izjemno prizadevna, vestna in odgovorna sodelavka s številnimi dobrimi idejami«, je še povedal Strnad ter ji zaželel veliko uspeha pri delu.

Maja Lampret je diplomantka Fakultete za družbene vede in poznana kot dolgoletna kulturna ustvarjalka. Pet let je vodila Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica, zadnja leta pa je bila zaposlena v občinski upravi na področju družbenih dejavnosti. V vseh teh letih je bila aktivna na številnih področjih, kjer se je pogosto srečevala tudi z nalogami in delovanjem Zavoda Prijetno domače. Kot je povedala občinskim svetnikom in svetnicam, v vodenju zavoda vidi izziv, saj verjame v številne možnosti razvoja področja, skupaj s prenovo vsebin in delovanja. Cilj je, da postane občina Ivančna Gorica prepoznavna, razvita ter privlačna turistična in kulturna destinacija.

Ponudba naj temelji na povezovanju ponudnikov ter prepletanju številnih dobrih kulturnih dogodkov in aktivnosti v naravi. »Zavod Prijetno domače vidim kot povezovalno vez med vsemi akterji, ki razvija turistično destinacijo, organizira odlične kulturne dogodke ter dobro upravlja z Jurčičevo domačijo in Hišo kranjske čebele. Želja je, da so prebivalci občine Ivančna Gorica ponosni na svoj kraj in da vsi akterji medsebojno sodelujejo s ciljem skupne rasti in zadovoljstva«, še dodaja Lampretova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine