13.7 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Ivančna Gorica bogatejša za novo fizioterapijo

V občini Ivančna Gorica so se do sedaj storitve fizioterapije izvajale pri dveh koncesionarjih, od 1. julija pa program fizioterapije izvaja tudi Zdravstveni dom Ivančna Gorica. Slovesna otvoritev prostorov je potekala v četrtek, 6. septembra 2018, na začasni lokaciji v Srednji šoli Josipa Jurčiča.

Današnja lokacija fizioterapije v srednješolski učilnici je začasne narave, saj bo po končni ureditvi prostorov na prizidku zdravstvenega doma (nad lekarno v Ivančni Gorici), prostore dobila v zdajšnjem otroškem dispanzerju. Slednji pa se bo preselil v novi del, kjer bo zaživel tudi Center za krepitev zdravja.

Direktor zdravstvenega doma dr. Janez Zupančič je ob otvoritvi povedal, da gre za veliko pridobitev, saj so na program fizioterapije čakali več let. Prostor v srednji šoli je opremljen s sodobnimi napravami in pripomočki, do sedaj pa je bilo vloženih 15.000 evrov. Z novo zaposleno fizioterapevtko ga. Petro Kirm Breznik pa so dobili strokovno sodelavko z bogatimi izkušnjami na vseh področjih klasične in tudi sodobno nadgrajene fizioterapije.

Po besedah fizioterapevtke izvajajo vse tehnike in metode, ki so opredeljene v osnovnih fizioterapevtskih postopkih, od elektroterapije, ultrazvočne in laserske terapije, do pasivnega razgibavanja kolena. Prav tako gredo na delovni nalog vse aktivne vaje, ne samo individualne, tudi skupinske.

Zbrane je nagovoril tudi podžupan Tomaž Smole, ki je vesel vsake nove pridobitve, ki je namenjena bolj kakovostnemu življenju naših občanov. »Veselim se tudi, da že v zelo kratkem času dobimo Center za krepitev zdravja s sodobno infrastrukturo, kjer se bodo vse te zdravstvene dejavnosti še bolj razvile in nudile še bolj kakovostne storitve našim ljudem«, je še dodal Smole.

Svečano otvoritev so s kratkim kulturnim programom popestrili otroci Vrtca Ivančna Gorica in Nejc Bavdek na harmoniki in kitari. Po kulturnem programu je sledil slavnostni prerez traku in ogled prostora fizioterapije s prijetnim druženjem in pogostitvijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine