2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Huawei je pripravljen na pogovore s slovensko vlado

Po poročanju češkega portala Lidovky bo Prago, Dunaj, Poljsko in Ljubljano obiskal ameriški zunanji minister Mike Pompeo. Pogovori Pompea z zavezniki v Evropi naj bi bili namenjeni tudi novim tehnologijam in morebitnemu podpisu skupne izjave o varnosti omrežja 5G.

“ZDA do danes niso predložile nobenih dokazov, s katerimi bi podprli svoje obtožbe na račun našega podjetja. Na podlagi številnih raziskav strokovnjakov za kibernetsko varnost bo kibernetska kriminaliteta obstajala ne glede na to, katero opremo dobavitelj uporablja. Nobenega trdnega dokaza ni, da bo izključitev enega dobavitelja zagotovila tudi varnejša omrežja. Bo pa povzročila manjšo konkurenčnost na trgu in višje cene, ki jih bodo na koncu plačali potrošniki,” je odgovarja Radoslaw Kedzia, regijski podpredsednik Huawei Technologies.

“Huawei spoštuje vse zakone in predpise v državah in regijah, kjer deluje. Nikoli ne bi škodoval interesom katerekoli države in enako velja za Slovenijo. Huawei do danes ni imel večjih incidentov kibernetske varnosti v več kot 170 državah, v katerih deluje, vključno s Slovenijo,” je še poudaril Kedzia. Politizacija vprašanj kibernetske varnosti po njihovem ne more zmanjšati varnostnih tveganj. Zato so nekatere od evropskih držav, na katere so se ZDA obrnile s podobno zahtevo po skupni deklaraciji, podpis zavrnile.

Zadnje novice

Sorodne vsebine