31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Hrvaški mediji in okoljevarstveniki krepko »spucali« slovensko blogerko Lepo Afno, ki se menda povsem neekološko obnaša

Naivnost ni ravno lepa lastnost. Lekcijo na tem področju je dobila slovenska blogerka Lepa Afna (Lea Filipovič) skupaj z manekenko Evo Ahačevič, ki sta se pustili zapeljati vabilu znane kozmetične znamke za promocijo izdelkov na – letalu.

 

Dogodek, ki pred nekaj leti ne bi sprožil škandala, je namreč postal za dekleta na letalu (iz Slovenije, Hrvaške in Srbije) prava »šiba božja«, saj so s svojimi selfiji in objavami na letalu, ki je krožilo nad Hrvaško, sprožile pravo vihro negativnih komentarjev. Češ zakaj uporabljajo prevoz z letalom, ki dejansko ni namenjeno ničemur, razen onesnaževanju z okoljem.

Po poročilih slovenskih medijev pa slovenske predstavnice svojih fotografij z letala niso delile na družbenih omrežij. No, morda pa so jih izbrisale.

Med tistimi, ki so javno kritizirali omenjeno reklamno akcijo, je tudi okoljevarstvena organizacija Za Zlarin brez plastike. “Ali je mogoče, da leta 2020, v dobi, ko se v mnogih jezikih zaradi velikega onesnaževanja pojavlja ‘fly shame’ ali sram pred letenjem, kozmetična znamka spomni najeti zasebno letalo in ga napolniti z influencerji (to so ljudje, ki za življenje zaslužijo z reklamiranjem proizvodov, ki so nepotrebni in ki uničujejo našo Zemljo, vire in življenja)  ter ga dvigniti na 8900 metrov, da bi promovirali neko ceneno kremo? Ali je to v trenutki, ko vemo, da smo pred masovnim izumiranjem, mogoče? Ni te kreme, ki lahko reši 800.000 ljudi, ki na letni ravni v Evropi umirajo zaradi onesnaženosti zraka. Ni kreme, ki bi nas rešila pred rešila pred požari, sušo in ekstremnimi podnebnimi spremembami, ki se dogajajo po svetu,” so med drugim zapisali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine